Slik jubler Oilers for sin tredje strake NM-triumf

Nå venter Champions Hockey League for Petter Thoresens Stavanger Oilers.

Stavanger Oilers - Vålerenga 1-0 (1-0, 0-0, 0-0): 

Stavanger/Bergen (TV 2 Sporten): 14. april 2013 vant Oilers 4-2 i kamper over Vålerenga og kunne juble for en ny NM-triumf.

På dagen nøyaktig ett år senere kunne Oilers-spillerne løfte den etterlengtede «Bøtta» i været for tredje år på rad.

VANT NM: Oilers kunne juble for sin tredje strake NM-tittel mandag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
VANT NM: Oilers kunne juble for sin tredje strake NM-tittel mandag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Norges beste publikum
Etter en dramatisk og jevnspilt sjette og avgjørende finalekamp, vant Oilers 1-0 foran 4377 entusiastiske tilskuere i DNB Arena.

– Det beste laget vinner til slutt. Vi vinner 4-2 i kamper. Ruben Smith var helt rå i kassen og det er herlig å vinne foran Norges beste publikum. Vi drømte om dette hele sesongen. Vi vant ikke seriemesterskapet, men vi vant kongepokalen, nærmest utbrøt Oilers-trener Petter Thoresen til TV 2 like etter kampslutt.

Nå gleder hele Oilers seg til å feire triumfen.

– Det er den beste gruppen spillere jeg noensinne har spilt med. Dette er en fantastisk følelse. Jeg gleder meg stort til å feste med fansen etterpå, sa Oilers-spilleren Nick Schaus, som ble kåret til sluttspillets beste, etter kampslutt.

– Det kommer til å bli en skikkelig god fest med hele organisasjonen til Oilers, fansen og våre familier. Vi gleder oss, sa matchvinner Jean-Michel Daoust.

– De har snakket om tradisjoner og at det sitter i veggene i Jordal. Det er så utrolig deilig å slå «hele røkla» fra Oslo. Nå blir det kjempefest i Stavanger by. Nå skal det festes for alle pengene, det fortjener vi etter en lang sesong, gliste en Tommy Kristiansen.

– Det er mange vinnere på dette laget og det beviser hvorfor vi har vunnet mesterskapet tre år på rad. Jeg har bursdag på tirsdag og har derfor også en ekstra grunn til å feire, konstaterte Oilers-keeper Ruben Smith - som stod nok en praktkamp i mål for hjemmelaget.

Oilers-eier Tore Christiansen tok helt av etter at NM-gullet igjen var i boks.

– Hva kan jeg si. Dette er helt ubeskrivelig. Du må bare kjøpe deg et ishockeylag og oppleve det selv. Det er den beste investeringen du kan gjøre, og det koster ikke allverden heller, sa Tore Christiansen med et glis til TV 2 Sporten.

Jevnspilt kamp
Jean-Michel Daoust stod for kampens eneste scoring. Den eneste fulltrefferen i en kamp preget av flere store målsjanser til begge lag ble satt inn 14 minutter ut i første omgang.

Vålerenga hadde flere store sjanser til å score utligningsmålet, spesielt i overtallsperiodene. Men Oilers-keeper Ruben Smith tok seg av avslutningene, og hjemmelaget vant kampen 1-0 og sikret seg dermed et nytt NM-gull etter 4-2 i kamper.

– Vi måtte gamble fremover på banen og hadde ikke tid til å ligge bakpå. Vi måtte frem, sa Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen til TV 2 Sporten om Vålerengas mange store sjanser i sluttminuttene.

Seieren i sluttspillfinalen sikret Oilers plass i Champions Hockey League neste sesong – noe som sikrer klubben attraktive motstandere og økte inntekter i klubbkassen.

– Det er dette vi spiller for hele året. Det å avslutte sesongen med seier, da er det deilig å ta ferie. Nå får vi Champions League-hockey her nestesesong også. Vi har mye å se frem mot nå, mente Oilers' Christian Dahl Andersen.

Fire NM-titler på fem år
Sist en klubb vant NM-sluttspillet tre år på rad var da Vålerenga tok «bøtta» både i 2005, 2006 og 2007. Storhamar klarte den samme bragden da klubben gikk til topps både i 1995, 1996 og 1997.

Rekorden er det Vålerenga som har. Oslo-klubben sikret seg sju NM-titler på rappen fra 1965 til 1971.

Vålerenga har samtidig sikret seg flest NM-titler, med 26 totalt.

Oilers har etter mandagens triumf fire NM-titler i løpet av de siste fem årene.

– Oilers er i ferd med å bli en skikkelig maktfaktor i norsk ishockey. De har en fantastisk arena som er fullsatt i hver eneste kamp og har en solid økonomi, konkluderer TV 2 Sportens ishockeyekspert Bjørn Kr. Erevik.