– Alle som er glade i fotball unner Steven Gerrard et seriegull

Kun fire ligakamper står mellom Liverpool-kapteinen og hans første ligatittel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Søndag tok Liverpool et nytt langt steg på vei mot sin første ligatittel siden 1990 da Manchester City ble slått 3-2 i en utrolig fotballkamp på Anfield.

Etter kampslutt oppstod noen utrolige scener, da Steven Gerrard samlet sine lagkamerater ute på gressmatten og oppfordret til fullt fokus de resterende fire kampene av sesongen.

– Nå skal det f*** meg ikke glippe. Det skal f*** meg ikke glippe. Hør, hør! Kampen er over! Vi skal til Norwich! Da gjør vi det samme! ropte Gerrard.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

– Alle som er interessert i og glad i fotball unner Gerrard seriegull
I TV 2s Premier League-studio hyllet man de utrolige jubelscenene.

– Det er herlige bilder. Han ser på dette som sin mulighet. Hans jobb er å hjelpe Brendan Rodgers til å holde guttene nede på bakken og fokusere på det de kan gjøre noe med. Det er neste arbeidsoppgave og neste trening, sa fotballekspert Petter Myhre.

Hans kollega Morten Langli mener fotballverdenen vil juble dersom Liverpool går hele veien.

– Jeg tror egentlig alle som er interessert i fotball, og alle som er glade i fotball, unner Steven Gerrard et seriegull.

– Det er sånt som rører mennesker enten du holder med Skeid, Høybråten/Stovner, Åsane, Napoli, Roma og kanskje også Manchester United for den saks skyld, sa Morten Langli.

Er du enig? Unner du Steven Gerrard en ligatittel? Ta diskusjonen!

– Den viljen til å vinne kan være det som bikker det i de fire siste kampene
TV 2s kommentator og analyseekspert mener det følelsesmessige aspektet i det hele er det viktigste.

– Det er mennesker det er snakk om, og det beveger følelser hos folk når du ser måten han reagerer på. Du ser hvor mye det betyr på måten han samler guttene på etterpå, sa Langli. 

Søndagens seier betyr at Liverpool fremdeles styrer sin egen skjebne i tittelkampen, for når fire kamper gjenstår har de to poengs forsprang til Chelsea som har like mange kamper og sju poeng til Manchester City som har to kamper mindre spilt.

– Vi får se om han klarer det, om han klarer å fullføre drømmen sin på den måten. Det har blitt brukt mot ham at han aldri har klart det. Til og med på banen, der vi hadde en episode med Robin van Persie i fjor, sa Langli.

I de fire siste kampene skal Liverpool møte Norwich borte, Chelsea hjemme, Crystal Palace borte og Newcastle hjemme.

– Det inne i hjertet hans, den kraften som du ser litt av der, den viljen til å vinne kan være det som bikker det i de fire siste kampene. Det setter følelser i sving hos folk, sa Langli.  

Er du enig? Unner du Steven Gerrard en ligatittel? Ta diskusjonen!