Så Hull tape semien for 84 år siden - nå kan han endelig juble

Denne mannen stod på tribunen også forrige gang Hull nådde FA-cupens semifinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hull-Sheffield United 5-3
Videosammendrag av kampen kommer!

Hull er klar for sin første FA-cupfinale noensinne, etter 5-3-seier over Sheffield United i semifinalen på Wembley søndag.

Dermed klarte Steve Bruce det ingen andre Hull-managere har klart før ham i historien. Forrige gang Hull var like nære var i 1929/30-sesongen, da tigrene spilte 2-2 mot Arsenal på Elland Road i Leeds, og deretter tapte omkampen 0-1 på Villa Park fire dager senere.

På den første av de to kampene var nå 91 år gamle Sherald Pearson på plass, og forut for kampen søndag ble det klart at han var på plass på ny denne gangen.

– Jeg var bare åtte år den gangen, men jeg husker Elland Road i Leeds. Det ble 2-2. Jeg trodde aldri jeg skulle få se dem i en FA-cupsemifinale på ny. Jeg er sikker på at vi vinner, sa Pearson før kampstart ifølge lokalavisen Hull Daily Mail.

Sammen med barnebarnet fikk han altså se favorittlaget triumfere, noe som trolig var en av 91-åringens største fotballopplevelser noensinne.

Lørdag ble det klart at Arsenal ble det ene laget i årets FA-cupfinale, og søndag ble det klart at Hull blir deres motstander.

SCORET MOT GAMLEKLUBBEN: Stephen Quinn avgjorde kampen med sin 4-2-scoring. Foto: Darren Staples, Reuters
SCORET MOT GAMLEKLUBBEN: Stephen Quinn avgjorde kampen med sin 4-2-scoring. Foto: Darren Staples, Reuters

Les også: Fabianski reddet Arsenal fra pinlig cupflause

For etter en 1. omgang der Sheffield United - 44 plasser under Hull i ligasystemet - gikk til pause med 2-1-ledelse, var det Premier League-laget som viste seg sterkest i 2. omgang.

Fire scoringer etter hvilen fra tigrene var nok til å sende dem til sin første FA-cupfinale noensinne.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.noTabell | Terminliste | Statistikk

Tidligere Everton-spiller markerte Hillsborough-markeringen etter scoring
José Baxter satte inn Sheffield Uniteds ledermål, og kysset deretter sørgebåndet han bar på overarmen. Baxter er tidligere Everton-spiller og oppvokst i Liverpool.

Yannick Sagbo utlignet for Hull, men like før pause tok Sheffield United ledelsen på ny. Stefan Scougall sendte The Blades opp i 2-1.

Hull ville dog ikke la muligheten til sin første FA-cupfinale gå fra seg, og scoret to kjappe etter hvilen. Først sørget James Chester for 2-2, før Tom Huddlestone dro seg gjennom og satte 3-2 elegant i nettet like etterpå.

FEIRET MED SØRGEBÅNDET: Jose Baxter er oppvokst i Liverpool, og scoret søndag. Foto: Scanpix.
FEIRET MED SØRGEBÅNDET: Jose Baxter er oppvokst i Liverpool, og scoret søndag. Foto: Scanpix.

Tidligere Sheffield United-spiller økte Hull-forspranget
Deretter var det en tidligere Sheffield United-spiller som langt på vei skulle avgjøre kampen. Stephen Quinn har over 200 kamper for de hvite og røde, men lot ikke muligheten gå fra seg da den kom halvveis i 2. omgang.

PÅ PLASS IGJEN: 91 år gamle Sherald Pearson så sitt Hull tape FA-cupsemifinalen i 1930. Søndag så han dem vinne. Foto: TV 2.
PÅ PLASS IGJEN: 91 år gamle Sherald Pearson så sitt Hull tape FA-cupsemifinalen i 1930. Søndag så han dem vinne. Foto: TV 2.

Midtbanespilleren med det røde håret headet enkelt inn Hulls fjerde for dagen og sørget for 4-2.

I sluttminuttene ble det noe dramatisk da Jamie Murphy først reduserte for Sheffield United, men akkurat da Sheffield United hadde fått igjen håpet så avgjorde David Meyler kampen en gang for alle. Han satte inn 5-3, og sørget for at både Mr. Pearson og resten av supporterne kunne juble.

Hva synes du om dette? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!