Hushovds «superkrefter» ikke nok til Roubaix-seier

Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen klarte lenge å henge med i teten, men var borte da brosteinsklassikeren ble avgjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roubaix/Bergen (tv2.no): Det ble ingen historisk norsk seier på velodromen i Roubaix. Ei eller en ny Flandern-Roubaix-dobbel for Fabian Cancellara eller Tom Boonens femte triumf.

Niki Terpstra lurte alle og kom i ensom majestet inn på et av sykkelsportens mest velkjente oppløp. Med det sikret han Nederlands første seier i klassikeren siden Servais Knaven i 2001.

Terpstra var på forhånd ikke tippet blant de ypperste kandidatene til seier i "Helvete i nord", men med 6,3 kilometer igjen rykket han fra Cancellara og resten av den 11 mann sterke tetgruppen. De klarte aldri å hente 29-åringen, som disponerte tempokreftene på perfekt vis inn mot mål.

- Taktikken var at jeg skulle gå tidlig slik at laget og Greg van Avermaet kunne ta det med ro bak. Samtidig er det kjedelig hvis en sitter med hele dagen og ikke klarer å følge med hvis Cancellara gjør et rykk. Nå har jeg i alle fall prøvd, sier Hushovd.

- Er det bittert at du ikke har kapteinsrollen når du er så ekstremt sterk som i dag?

- Ja, det er bittert, men det er takket være meg selv. Jeg har ikke vist nok, sier Hushovd.  

Hushovd: - Jeg var supersterk
1 minutt og 10 sekunder bak vinneren kom en godt sliten Thor Hushovd, med Edvald Boasson Hagen hengende på slep. Hushovd var lenge helt i front og ledet an en seksmannsgruppe med blant andre Tom Boonen og Geraint Thomas.

- Jeg var supersterk i dag. Min jobb i dag var å angripe og det gjorde jeg. Det var gøy å sitte foran, men det er dumt at jeg havnet i den posisjonen jeg gjorde, når jeg er sterk, sier Hushovd til TV 2 etter målgang.

Superkreftene viste han frem med mye støting og generelt offensiv kjøring. Men da bruddet ble hentet inn av Fabian Cancellara, Sep Vanmarcke, Niki Terpstra og resten av de jaktende rytterne klarte ikke veteranen fra Grimstad å henge med.

- Jeg hadde en liten down-periode der. Det manglet litt, dessverre. Jeg skulle gjerne vært med i den første gruppen. Jeg burde vært der, mener 36-åringen.

- Viktig for motivasjonen
Hushovd hadde en fri rolle i BMC-laget, som kjørte for Greg van Avermaet. Han er ikke bitter for at det ikke var mer hjelp å få fra lagkameratene.

- I dag var jeg veldig sterk, men jeg har ikke vist nok til å få den tilliten og da må man forholde seg til det.

Neste år er Hushovd 37 år under Paris-Roubaix. Det begynner å minke på mulighetene for å gå til topps i favorittrittet.

- Jeg kan ikke si at jeg ikke gir meg før jeg vinner dette løpet, hehe. Men jeg har vist at jeg kan vinne dette løpet. I dag var jeg med. Jeg gjorde i alle fall jobben min, sier Hushovd, som innrømmer at den gode dagen hjalp på motivasjonen.

- Det var veldig viktig. Det har vært en frustrerende vår til tider, men i dag var det var gøy. 

LEDET AN: Thor Hushovd var offensiv og lå lenge i tet under Paris-Roubaix.
LEDET AN: Thor Hushovd var offensiv og lå lenge i tet under Paris-Roubaix.

Trøblete norsk dag
Bortsett fra Hushovds oppløftende innsats ble det en ganske frustrerende norsk dag i Nord-Frankrike. 

Verst gikk det for Alexander Kristoff, som måtte bryte etter to velt og én punktering.

Også Vegard Stake Laengen måtte gi seg, mens Edvald Boasson Hagen fikk en luftetur på et av de mange jordene som ble passert.