– Jeg har alltid hatt et voldsomt temperament

Nicki Bille Nielsen om utenomsportslig bråk, sinnemestring og lykketall.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Rosenborg-Odd direkte på TV 2 søndag kl. 19.00.

– Som ung var jeg en av gutta i gata. Av gjengen er jeg den eneste som har kommet så langt i karrieren. Det er mange jeg ser når jeg kommer tilbake, som går på gata. 

Nicki Bille Nielsen (26) har fått enda mer oppmerksomhet for utenomsportslige sprell enn de sportslige siden han ankom Rosenborg forrige sesong. 

Se reportasje i videovinduet over!

Dansken har nå slått seg ned i Trøndelag, etter en tøff oppvekst i Danmark og proffopphold i både Italia og Spania. 

– Som 26-åring tror jeg at jeg har opplevd mye mer enn mange på min alder, sier han til TV 2.

Lykketall i lykkeåret

Etter en turbulent første sesong i norsk Tippeliga føler fjorårets profil at alt ligger til rette for et godt år. Spissen synes ikke den nye oppgaven på kant er optimal når målet er 14 scoringer, men på ryggen bærer han i år lykketallet, 14. Det samme som hans store forbilde Guti, og passende nok er året 2014. 

– Det er som et symbol på at det er en ny sesong, nye mål og en ny mann. Når jeg ser på tv, skal volumet vært på 14. Skal det være høyere må det være 28. To ganger 14. Så 43, 56, 70. Går jeg på gata og buss nummer 14 kommer, så blir jeg glad og tenker at det blir en god dag. 

– Har alltid hatt et voldsomt temperament

Etter å ha spilt på toppnivå i Spania og Italia kom han til Norge som en rebell full av blekk. Han reiv RBK-drakten i to i ren frustrasjon, og havnet i fyllearresten. Det siste husker han lite av.

– Jeg sov, så… Da jeg våknet hadde jeg dårlig samvittighet. Jeg visste jeg hadde gjort noe galt. Det var ikke kjekt, sier Nicki Bille.

Den temperamentsfulle dansken fikk bli i klubben på nåde, og på én betingelse. Kruttønna måtte på sinnemesteringskurs. 

– Jeg har alltid hatt et voldsomt temperament. Jeg har prøvd å snakke med ulike mentale trenere. Jeg syns aldri at det har fungert, men jeg må innrømme at det var godt. Han var veldig fin å snakke med. Jeg har alltid vært en veldig følsom person. Enten utrolig glad eller veldig sint. Jeg har prøvd å få et litt mer stabilt humør, sånn at jeg kan være glad hele tiden. Det tror jeg er en god idé, smiler han.

– Får jeg et liv til, skal jeg være mer fokusert fra starten av. Da kan jeg havne i Real Madrid. Eller min sønn. Det er en enda større drøm enn min egen, fortsetter 26-åringen.

– Kom til Rosenborg for å vinne noe

Men nå er det livet Nicki Bille har som gjelder. Denne sesongen. Som Rosenborg-spiller.

– Jeg kom til Rosenborg for å vinne noe. Det klarte vi ikke i fjor, så jeg er utrolig sulten på å vinne noe. Det må bli i år, sier dansken.