Lund Hansens redninger og Gamstens silkefot ga Rosenborg-seier

– Det sier litt når keeperen er RBKs beste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-Odd 2-0

Se referat øverst i saken.

TRONDHEIM/BERGEN (TV 2): Rosenborg var alt annet enn overbevisende da de slo Odd 2-0 hjemme på Lerkendal søndag.

En meget god sisteskanse i Aleksander Lund Hansen, som blant annet reddet både et straffespark og returen, samt to strålende målgivende pasninger av Morten Gamst Pedersens silkefot var sentrale i 2-0-seieren.

– Det var kjempeartig. Endelig vinner vi. Det er godt, sa keeperhelten til TV 2 etter kampen.

De 90 minuttene det gikk mellom Stefan Strandbergs 1-0-mål etter tre minutter og Nicki Bille Nielsens 2-0-mål tre minutter på overtid var det gjestene fra Skien som skapte det meste på Lerkendal.

– Det er heldige tre poeng for Rosenborg, Odd har fortjent minst ett poeng, sa TV 2-ekspert Egil «Drillo» Olsen.

Takket keeperen

Seieren var Rosenborgs første i Tippeligaen denne sesongen, som etter to uavgjorte kamper hadde marginene på sin side og klatret til femteplass på tabellen.

Treneren takket keeperhelten for seieren.

– Vi må være så ærlig å si at vi har mye å gå på spillemessig. Vi kriger inn tre poeng på moral, vilje og en god keeper som holder oss inne i kampen, sa Per Joar Hansen til TV 2.

– Vi har ikke vært god på to måneder, vi har ikke spilte gode 90 minutter, mye på grunn av alle som var ute i februar/mars.

Odd er nummer elleve med fire poeng så langt, men Dag Eilev Fagermo var alt annet enn skuffet over prestasjonen etter kampen.

– Jeg er veldig fornøyd med kampen. Jeg har aldri opplevd å styre en kamp på Lerkendal før. Det er en veldig utvikling for laget vårt, sa Fagermo til TV 2.

– Det sier litt at Aleksander Lund Hansen blir kåret til banens beste av Rosenborg selv.

Frisparkscoring

SCORING: Stefan Strandberg ordner 1-0 etter noen få minutter.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SCORING: Stefan Strandberg ordner 1-0 etter noen få minutter. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Det tok ikke lang tid for Rosenborg å ta ledelsen hjemme på Lerkendal.

Et frispark i gunstig posisjon ble slått godt inn av Morten Gamst Pedersen, og på bakkerst stolpe var Stefan Strandberg tøffest i duellen med Odd-forsvareren og sendte ballen i mål.

Noen enveiskjøring mot Odd-målet ble det likevel ikke.

Gjestene hevdet seg både i duell- og banespill, i det som var en jevnspilt affære.

Lund Hansen imponerte

Etter halvtimen fikk Odd den største sjansen, sett bort fra målet, til da i kampen. Herolind Shala dro seg fri i feltet og fikk en fin sprett på ballen så han kunne fyre til på volley. Skuddet var hardt og tvang Aleksander Lund Hansen ut i full strekk for å redde.

Ellers var det langt mellom kvaliteten offensivt i den første omgangen på Lerkendal.

Fem minutter ut i andre omgang fikk Odd en stor mulighet da Tore Reginiussens hodeklarering på tvers av eget felt traff Odds Bentley i hodet og rikosjerte mot Rosenborgs mål.

Aleksander Lund Hansen fikk opp en hånd i tide og slått ballen til corner.

– Den redningen kan være matchvinnende, sa TV 2-ekspert Drillo.

Tøffe taklinger og gratissjanse til RBK

Odd var det førende laget på Lerkendal men kom stort sett bare til halvsjanser. 

Det frustrerte nok Rosenborg å ikke makte å styre kampen mer enn de gjorde, men det var ingenting å si på innsatsen. Det resulterte også i et par knallharde taklinger. Både Morten Gamst Pedersen og Mikael Dorsin havnet i dommerens svarte bok med gule kort.

DISKUSJON: Frode Johnsen (th) i heftig samtale med dommer Svein Oddvar Moen under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Odd på Lerkendal.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
DISKUSJON: Frode Johnsen (th) i heftig samtale med dommer Svein Oddvar Moen under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Odd på Lerkendal. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Vertene fikk en gratismulighet med 13 minutter igjen av ordinær tid da en fryktelig pasning bakover ble plukket opp av Nicki Bille Nielsen.

En årvåken André Hansen kom ut i tide, og Nielsen fikk ikke stokket beina nok til å komme seg forbi.

På den påfølgende corneren fant Morten Gamst Pedersen Stefan Strandberg igjen, men Strandberg fikk ikke avsluttet ordentlig og Hansen kunne enkelt plukke opp ballen.

Måtte ta telling etter dobbelredning

Med sju minutter igjen fikk Odd et straffespark da Ole Jørgen Halvorsen gikk overende etter å ha vunnet en kamp om ballen med Mike Jensen.

Straffesparket var av den billige sorten, men ble uansett ikke tellende.

Aleksander Lund Hansen tok både straffesparket fra Elbasan Rashani og returen fra samme mann, etter å ha kastet seg desperat i andre retningen.

– Vi skal selvfølgelig score på straffespark sånn er fotball, men Elba tok ansvar og bommet. Det er sånn det er for en ung spiller, sa Dag-Eilev Fagermo.

TOK TELLING: Aleksander Lund Hansen reddet Odd-returen.
TOK TELLING: Aleksander Lund Hansen reddet Odd-returen.

–Hadde vi scoret på den så hadde vi tatt et poeng, for RBK var stresset og vi kjører kampen. Jeg vet ikke om vi kan si at vi fortjente mer enn ett poeng når vi taper 2-0.

Det andre forsøket traff Lund Hansen i nesen, og den gode RBK-keeperen tok telling etter smellen, men fortsatte kampen.

– Jeg fikk en i nesa litt tidligere i uken også, men samme det, smilte en fornøyd Lund Hansen etter kampen.

Det kunne se ut som han var fremdeles var groggy for en ellers plettfri Lund Hansen gjorde sin første feil i kampen da han glapp en i utgangspunktet lett ball minuttet etterpå. Heldigvis for han og  Rosenborg var det ingen Odd-spillere i nærheten.

Utnyttet bakrom

JUBEL: Nicki Bille Nielsen(th ) og RBK gutter jubel etter Nielsen scoret 2-0 målet på overtid under Eliteseriekampen mellom Rosenborg og Odd søndag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
JUBEL: Nicki Bille Nielsen(th ) og RBK gutter jubel etter Nielsen scoret 2-0 målet på overtid under Eliteseriekampen mellom Rosenborg og Odd søndag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Da gjestene satset offensivt på overtid ble det rom bak Odd-forsvaret.

En strålende pasning fra Morten Gamst Pedersen fant en fremadstormende Nicki Bille Nielsen på offside-grensen.

Rosenborg-spilleren gjorde ingen feil alene med André Hansen denne gangen og fastsatte sluttresultatet til 2-0 i favør av vertene.

– Det målet er et offsidemål, det innrømmer til og med linjedommerne selv. Men det kommer av at vi kjører alle mann opp og ønsker å ta et poeng, konkluderer Odd-trener Fagermo.