Liverpool-toget stormer videre etter seier i legendarisk toppkamp

Philippe Coutinho dunket inn 3-2 etter et mislykket klareringsforsøk fra Vincent Kompany.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Manchester City 3-2

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Toppkampen på Anfield søndag ville uansett resultat bli en meget spesiell affære, og de to lagene gav hjemmefansen en opplevelse for livet. Til slutt vant de røde 3-2, og økte forspranget på toppen at tabellen.

– Ingenting er vårt ennå. Det føltes som de lengste 90 minuttene jeg har spilt, sa Liverpool-kaptein Steven Gerrard etter kampslutt.

Hans manager var stolt etter kampslutt.

– Vi var utrolige i dag. Vi var enestående i 1. omgang, og da vi kom tilbake og scoret et briljant mål viste det hva gruppen består av, sa Brendan Rodgers.

Se hele intervjuet med Liverpool-kapteinen i videovinduet lengre nede i saken!

Forut for kampstart ble det markert at det den kommende uken er 25 år siden den forferdelige Hillsborough-tragedien, der 96 Liverpool-fans mistet livet.

– Vi lever med det hver dag. Familiene og ofrene etter Hillsborough er med oss i tankene hver dag. Det var en inspirasjon for oss, og ikke noe som skulle holde oss tilbake, sa Rodgers etter kampslutt.

Allerede fra kampen var i gang ville de røde vise sin respekt også på banen.

To kjappe scoringer i første omgang var akkurat det hjemmelaget trengte, men da Manchester City repliserte med to kjappe i 2. omgang fryktet nok mange av hjemmfansen at Brendan Rodgers' lag ville sprekke.

I stedet slo de tilbake da Vincent Kompanys klareringsforsøk havnet rett i beina på Philippe Coutinho, og brasilianeren banket 3-2 i nettet til ellevill jubel fra hjemmefansen.

Den scoringen ble også oppgjørets siste, og dermed vant Liverpool sin tiende ligakamp på rad og økte sitt forsprang til de lyseblå til sju poeng.

– En legendarisk toppkamp på en legendarisk bane er over, konkluderte TV 2s kommentator Øyvind Alsaker etter kampslutt.

Det betyr at Liverpool - til tross for at City har to kamper færre spilt - nå styrer sin egen skjebne med tanke på ligatittelen.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Drømmestart for Liverpool og iskalde Sterling

Etter en verdig markering som markerte Hillsborough-tragedien for 25 år siden blåste dommer Mark Clattenburg oppgjøret i gang foran et ekstatisk hjemmepublikum.

Fem minutter ut i kampen måtte Clattenburg bruke fløyten på ny, da Luis Suárez kom for sent i en duell med Martin Demichelis. Uruguayaneren fikk også gult kort, og var svært misfornøyd.

Like etterpå skulle dog både spissen og resten av Liverpool ha god grunn til å være alt annet enn misfornøyd. Suárez slo nemlig gjennom Raheem Sterling, som gjorde akkurat som de med hjertet i rødt ønsket.

Først dro han av Vincent Kompany, før han deretter iskaldt plasserte ballen i det ledige hjørnet bak Joe Hart. Liverpool var i ledelsen, og Anfield eksploderte.

– Han danser innenfor 16-meteren med ballen. Det er herlig fotarbeid, sa TV 2s analyseekspert Morten Langli i studio i pausen.

Stor Sturridge-sjanse etter et snaut kvarter
Like før 15 minutter var spilt var det nære ved at hjemmelaget kunne juble på ny. Denne gangen var det Sterling som var tilrettelegger, og hans flotte innlegg havnet rett på foten til Daniel Sturridge. Spissen satte ballen like utenfor den borterste stolpen til Joe Hart, som slapp med skrekken.

Like etterpå ble vondt til verre for Manchester City, da Yaya Touré måtte kaste inn håndkleet og forlate banen. Ivorianeren pådro seg en skade i et mislykket skuddforsøk og ble erstattet av Javi García. Spanjolen fikk deretter gult kort da han i sin første involvering felte Jordan Henderson bakfra.

Skrtel-heading doblet ledelsen
Liverpool fortsatte å holde tempoet oppe, og etter 25 minutter var det bare en ekstrem redning fra Joe Hart som hindret at de røde doblet ledelsen. Et hjørnespark fant veien til Steven Gerrards hode, og landslagskameraten måtte hente fram sitt ytterste for å redde Liverpool-kapteinens knallharde heading.

På det påfølgende hjørnesparket kunne han dog intet gjøre. Denne gangen serverte Gerrard en innoverskrudd variant, og Martin Skrtel steg til værs ved første stolpe og styrte ballen i nettmaskene. Dermed hadde Liverpool økt til 2-0, og ennå var ikke halvtimen spilt.

TV 2s ekspert mente City ble snytt for straffe
Fem minutter senere ropte Manchester City på straffespark, da Edin Dzeko gikk i bakken i duell med Mamadou Sakho. Mark Clattenburg dømte dog ingenting.

– Du må ha med deg hodet i sånne kamper som dette her. Blir det overtenning og du gjør dårlige taktiske valg, så kan du bli straffet. Han er ikke i nærheten av ballen.

– Han kan bare skjerme den ut, og så setter han inn en slik takling som det der. Midt på banen er det fort gjort å blåse frispark, og det betyr straffespark innenfor, konkluderte Morten Langli i studio i pausen.

Snaut fem minutter før pause var Liverpool nære ved igjen. Edin Dzeko mistet ballen på egen halvdel, og Philippe Coutinho snappet den med seg. Brasilianeren var litt for het i toppen og avsluttet fra distanse, da flere lagkamerater trolig mente at han burde funnet en av dem.

ELLEVILLE SCENER: Liverpool-spillerne kastet seg over Philippe Coutinho etter at han satte inn 3-2. Foto: Peter Byrne, Scanpix
ELLEVILLE SCENER: Liverpool-spillerne kastet seg over Philippe Coutinho etter at han satte inn 3-2. Foto: Peter Byrne, Scanpix

Store City-sjanser like før pause
På motsatt side hadde også de lyseblå begynt å få til kombinasjonene, og et par minutter etterpå fant Jesús Navas' innlegg hodet til David Silva. Spanjolen leverte et forsøk som gikk like utenfor og til hjørnespark.

Der fant Samir Nasris legg hodet til Vincent Kompany, og ettersom Simon Mignolet var på luftetur så ballen ut til å gå i nettmaskene etter at den forlot belgierens hode. På streken stod dog Raheem Sterling, som reddet Liverpool med hodet.

Minuttet senere var det Fernandinho sin tur til å være nære. Et overlegg fant brasilianeren på bakerste stolpe, men hans forsøk ble reddet av Simon Mignolet. Dermed gikk Liverpool til pause med 2-0-ledelse.

City ville ha Suárez utvist
Sju minutter ut i 2. omgang mente Manchester Citys spillere at Luis Suárez burde fått sitt andre gule kort i kampen. Liverpool-spissen gikk i bakken i duell med Martin Demichelis, og de lyseblå mente at han filmet.

Reprisene viste også at kontakten mellom de to var minimal.

– Nå er det skikkelig sør-amerikansk baluba der ute, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

To kjappe Silva-involveringer sørget for to City-mål
Like etterpå kom reduseringen fra Manchester City. Innbytter James Milner kom rundt på høyresiden og slo inn foran mål, der David Silva satte 1-2 i det åpne målet.

Fem minutter senere kombinerte spanjolen og hans lagkamerater seg på ny gjennom feltet. Denne gangen måtte Silva ha hjelp av en Liverpool-fot for at ballen gikk i nettet. Glen Johnson fikk en liten berøring på det som opprinnelig var ment som et innlegg, og dermed ble Simon Mignolet satt ut av spill og ballen gikk i nettet til 2-2.

Så ville Liverpool ha straffespark
Like etterpå var det Liverpool sin tur til å rope på straffespark da Vincent Kompany og Luis Suárez var i duell inne i feltet. Spissen gikk i bakken, men Clattenburg dømte ingenting.

– Er dette straffe? Det er en meget dristig manøver av Citys kaptein, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

City så ut som et helt nytt lag etter hvilen, og etter rundt 65 minutter var det Edin Dzeko sin tur til å være nære. Han snappet opp en feilpasning fra Jordan Henderson, men skuddforsøket gikk rett på Simon Mignolet som reddet Liverpool fra et tredje baklengsmål på ti minutter.

Det var også det siste Dzeko gjorde i kampen, før han ble erstattet av Sergio Agüero på topp hos Manuel Pellegrinis lag.

Ny stor Silva-mulighet
Snaut 20 minutter før slutt var det nok et rop om straffespark, da David Silva gikk i bakken i duell med Jon Flanagan, men heller ikke denne gangen ville Mark Clattenburg være med på at noe straffbart hadde skjedd.

– Flanagan mister oversikten og kontroll, så sparker han i David Silva. Det har vært mange straffesituasjoner uten at Clattenburg har gitt et eneste, sa kommentator Alsaker.

Minuttet etter var Silva nære på igjen. Martin Skrtel bommet på et taklingsforsøk på Sergio Agüero og la ballen inn i feltet. Der ventet Silva, men spanjolen rakk ikke helt å få nok av foten bak ballen. Skuddet ble dermed for upresist, og ballen strøk stolperoten og gikk utenfor til lettelse for hjemmefansen på Anfield.

Coutinho nøt godt av Kompany-sleiv og satte inn 3-2
Da det så ut til at City var i ferd med å tilrive seg initiativet smalt det igjen fra hjemmelagets angripere. Et innlegg ble feilberegnet av Vincent Kompany, som sleivsparket ballen ut i farlig rom. 

Der ventet Philippe Coutinho, som dunket 3-2 i nettet på direkte med et glimrende skudd.

– Er det scoringen som skal ta Liverpool hele veien? sa Øyvind Alsaker.

På overtid ble Liverpool redusert til ti mann, da Jordan Henderson kom altfor sent inn i en duell med Samir Nasri og grisetaklet franskmannens stygt. Midtbanespilleren fikk direkte rødt, og Liverpool må nok klare seg uten ham i flere av de viktige kampene mot slutten av sesongen.

Selv med ti mann stod dog Liverpool imot, og vant sin tiende strake kamp i Premier League.

Lagoppstillingene

Liverpool: Simon Mignolet - Glen Johnson, Mamadou Sakho, Martin Skrtel, Jon Flanagan Philippe Coutinho, Steven Gerrard, Jordan Henderson - Raheem Sterling, Daniel Sturridge, Luis Suárez
Innbyttere: Brad Jones, Kolo Touré, Daniel Agger, Iago Aspas, Victor Moses (for Coutinho, 89.), Joe Allen (for Sturridge, 66.), Lucas Leiva

Manchester City: Joe Hart - Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, Martin Demichelis, Gaël Clichy - Yaya Touré, Fernandinho - Jesús Navas, David Silva, Samir Nasri, Edin Dzeko
Innbyttere: Costel Pantilimon, Joleon Lescott, Aleksandar Kolarov, Javi García (for Touré, 20.), James Milner (for Navas, 50.), Álvaro Negredo, Sergio Agüero (for Dzeko, 68.)

Vincent Kompany ble altså klar, til tross for at det i engelske medier lørdag ble spekulert i at belgieren kom til å måtte stå over på grunn av en ankelskade han hadde pådratt seg på trening.

– Det blir spennende å se den fysiske forfatningen hans, sa TV 2s analyseekspert Morten Langli i studio forut for kampstart.

TV 2s kommentator Øyvind Alsaker rapporterte fra indre bane forut for kampstart at Manchester City-kapteinen gjennomgikk en siste «fitness-test» før kampstart, men da lagene gikk ut var Kompany på plass.