FIKK HJELP: Alexander Kristoff måtte sjekkes i sykebilen etter å ha krasjet ut av Paris-Roubaix.
FIKK HJELP: Alexander Kristoff måtte sjekkes i sykebilen etter å ha krasjet ut av Paris-Roubaix.

Kristoff brøt etter krasj med motorsykkel

Drømmen om seier i Paris-Roubaix fikk en kontant stopp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han ble regnet som Norges fremste kandidat til seier i Paris-Roubaix. Men med rundt 80 kilometer igjen av brosteinsklassikeren var det stopp for Alexander Kristoff.

Under et forsøk på å kjempe seg opp til hovedfeltet etter en punktering, krasjet Milano-Sanremo-vinneren med en pressefotograf på motorsykkel. Senere ble det nok en velt. Dermed var det over og ut for nordmannen.

- Jeg var nesten oppe, men da krasjet jeg i en motorsykkel og ødela hjulet mitt igjen. Så prøvde jeg å komme tilbake en gang til, men inn i en sving sklei hjulene under meg. Da var det slutt, forteller Kristoff.

- Jeg var så skrubbete og hadde så vondt at jeg skjønte dette ikke kom til å gå.

- Kristoff uten skyld
Generalsekretær Norges cykleforbund, Bjørn Sætre, satt i en følgebil like bak der Kristoff fikk et ublidt møte med motorsykkelen.

- Han kom under en jernbaneovergang og var i ferd med å ta igjen en gruppe like bak tetfeltet. Da ble det en innsnevring. En motorsykkel med pressefotograf svingte og traff Kristoff. Kristoff var helt skyldfri, sier Sætre til TV 2 Sporten.

26-åringen måtte en tur inn i sykebilen, men kom fra uhellene uten alvorlige skader.

- Det er bare sår, men det er en del sår, sier Kristoff selv om alvorlighetsgraden.

De to veltene fikk begeret til å flyte over etter en frustrerende dag for Katjusja-rytteren. Allerede i den beryktede Arenberg-skogen gikk det galt. På et av de mest krevende partiene i løypene punkterte Kristoff og måtte overta hjulet til en lagkamerat.

Trøblete norsk dag
Det var ikke bare Alexander Kristoff som fikk en utfordrende reise på fransk brostein. Vegard Stake Laengen valgte å stå av sykkelen i en av langesonene.

Edvald Boasson Hagen hadde også problemer. Sky-kapteinen måtte en tur ut på jordet, men kjempet seg opp igjen til hovedfeltet etter velten.