ALT FOR TIDLIG: Her er noen av kjendisene som har forlatt oss for tidlig. Foto: Stella Pictures.
ALT FOR TIDLIG: Her er noen av kjendisene som har forlatt oss for tidlig. Foto: Stella Pictures.

Her er kjendisene som døde altfor unge

Dødsfallet til unge Peaches Geldof (25) har vært mye omtalt i internasjonal presse denne uken, men hun er dessverre ikke den første kjendisen vi har mistet for tidlig.

OVERDOSE: Philip Seymour Hoffmann (46). Foto Stella pictures.
OVERDOSE: Philip Seymour Hoffmann (46). Foto Stella pictures.
ALKOHOLFORGIFTET: Amy Winehouse (27). Foto: Scanpix
ALKOHOLFORGIFTET: Amy Winehouse (27). Foto: Scanpix

Mandag formiddag ble kjendisdatter Peaches Geldof funnet død i sitt hjem i England. Hun ble bare 25 år gammel. 

OVERDOSE: River Phoenix (23). Foto: Stella pictures.
OVERDOSE: River Phoenix (23). Foto: Stella pictures.

Den britiske jenta har i flere år vært en av Londons hotteste IT-jenter. Samtidig har hun fått massive oppslag i media på grunn av flere skandaler med dop, alkohol og sene kvelder på byen.

I et intervju med God kveld Norge i 2012 fortalte hun imidlertid at hun hadde roet seg ned, og fortalte at livet var i ferd med å ta en ny vending for den tidligere rebellen.

Peaches Geldof er dessverre bare en av mange unge stjerner som dør for tidlig.

Overdose

Det er ingen hemmelighet at vi har mistet mange av de største kjendisene under tragiske omstendigheter. 

Skuespiller River Phoenix døde av en overdose utenfor en nattklubb i Hollywood, bare 23 år gammel. Han var kanskje mest kjent for sin rolle i filmen «Running Empty».

Også den prisbelønnede skuespilleren, Phillip Seymour Hoffmann (46), døde av overdose. Han ble funnet død i sitt hjem i New York og regnes av mange som en av de beste skuespilleren i verden. Han har vunnet og blitt nominert til en rekke priser for sine skuespillerprestasjoner. 

Popstjernen Amy Winehouse var den første britiske kvinnen som har mottatt hele fem «Grammy»-priser. Hun var kjent for sine problemer med narkotika og alkohol. I juli 2011 døde sangeren av alkoholforgiftning. Hun ble bare 27 år. 

RUSAVHENGIG: Cory Monteith (31). Foto: Stella pictures.
RUSAVHENGIG: Cory Monteith (31). Foto: Stella pictures.

Ryktene rundt skuespiller Brittany Murphys død svirrer fortsatt. Bare 32 år gammel ble stjernen hentet av en ambulanse etter full hjertestans, og ble erklært død like utenfor sykehuset.

PILLER: Heath Ledger (28). Foto: AP
PILLER: Heath Ledger (28). Foto: AP

Noen mener det var Murphys narkotikamiskbruk som førte henne i døden, mens andre hevder at det var muggsopp i huset. Skuespillerinnen var å se i en rekke filmer som «8 mile» og «Sin City».

Canadiske Cory Monteith (31) som spilte i den amerikanske serien «Glee», døde av en overdose heroin og alkohol. Han ble funnet på et hotellrom i Canada. Allerede som nittenåring ble han for første gang lagt inn på rehabilitering, og har siden den gang vært på avvenning flere ganger.

Den respekterte skuespilleren Heath Ledgers død sjokkerte ikke bare hele Hollywood, men også en hel nasjon som fulgte Ledgers karrierre etter hans gjennombrudd med filmen «Brokeback Mountain».

Han ble funnet død i sitt hjem i New York. En dødelig blanding av ulike rusmidler hadde ført til at Ledger gradvis sluttet å puste. En rekke sterke medisiner ble funnet i nærheten av stjernen. Han ble bare 28 år gammel. 

Mye arbeid og høyt forbruk av sterke legemidler, resulterte i en dårlig helse for ungpikeidolet Elvis Presley (42). Han ble funnet bevisstløs i sitt hjem Graceland, og etter flere gjenopplivingsforsøk ble han erklært død som følge av hjertestans. 

Tidligere Playboy-modell og TV-personlighet, Anna Nicole Smith, døde bare 40 år gammel av en salig blanding rusmidler.

DØDE AV RUSMIDLER: Anna Nicole Smith (40). Foto: AP
DØDE AV RUSMIDLER: Anna Nicole Smith (40). Foto: AP

Doors-frontmannen Jim Morrison døde 27 år gammel i en leilighet i Paris. Han tok sine siste åndedrag i badekaret og ryktene sier at han døde av en heroinoverdose.

Selvmord

Det er tydelig at selv store stjerner ikke alltid har det bra. Flere av våre favoritter har gitt opp livet og begått selvmord.

SELVMORD: Kurt Cobain (27). Foto: AP
SELVMORD: Kurt Cobain (27). Foto: AP
OVERDOSE: Marilyn Monroe. Foto: Stella Pictures
OVERDOSE: Marilyn Monroe. Foto: Stella Pictures
HEROIN: Janis Joplin (23). Foto: AP
HEROIN: Janis Joplin (23). Foto: AP

90-tallets største rockestjerne, Kurt Cobain, led av både depresjon, kronisk bronkitt, heroinavhengighet og intense magesmerter. 27 år gammel ble «Nirvana»-vokalisten funnet død i sitt hjem. Det ble raskt slått fast at Cobain hadde begått selvmord. Sangeren hadde skutt seg selv i hodet med en 20-kaliber hagle.

Den 5. august 1962 ble den formfulle stjernen Marilyn Monroe (36) funnet naken og livløs på sengen av sin hushjelp Eunice Murrat.

Dødsårsaken ble sagt å være en overdose av sovemedisin. Mange har i ettertid spekulert i om stjernen begikk selvmord i forbindelse med at hun slet med depresjon og en selvdestruktiv personlighet.

På et hotellrom i Hollywood satt hippie-sangeren Janis Joplin en stor dose heroin i venstre arm. Hvorvidt det var snakk om selvmord er ikke bekreftet, men mye tyder på at det stemmer ut fra hva hun kort tid før fortalte sine venner. Joplin er kanskje mest kjent for albumet «Pearl» og låta «Me and Bobby McGee». Hun ble knappe 27 år gammel.  

Bilulykke

SKUTT: Tupac Shakur (25). Foto: Scanpix
SKUTT: Tupac Shakur (25). Foto: Scanpix
BILULYKKE: Paul Walker (40). Foto: AP
BILULYKKE: Paul Walker (40). Foto: AP

Nylig ble det kjent at den populære skuespilleren Paul Walker (40) mistet livet i en stygg bilulykke. Bilen krasjet i en stolpe og tok fyr i Los Angeles. Walker var mest kjent for sin rolle i filmene «Fast and the Furious».

Ungpikeidolet, James Dean, var bare 24 år gammel da han døde i en fatal bilulykke. Dette var kun måneder før han skulle motta sin Oscar-nominasjon for filmen «East of Eden». Han er en av få skuespillere som har blitt nominert til en Oscar for sin første filmprestasjon.

SKUTT: John Lennon (40). Foto: AP
SKUTT: John Lennon (40). Foto: AP

Skutt og drept

Den inspirerende «The Beatles»-sangeren John Lennon døde 40 år gammel. Han ble skutt med fire skudd av den mentalt syke Mark David Chapman utenfor sitt hjem i New York den 8. desember 1980. Lennon rørte ved manges hjerter med låter som «Imagine» og «Power to the people».

Rapperen Tupac Shakur var bare 25 år gammel da han ble skutt og drept i Las Vegas i 1996. Etter den tid har det oppstått mange konspirasjonsteorier verden over om at rapperen fortsatt er i live. Grunnen er at ingen har sett liket til Tupac etter at han ble skutt.