Tommy Høiland er et av navnene som blir dratt frem da vi spurte supporterlederne hvem de mest elsker å hate. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
Tommy Høiland er et av navnene som blir dratt frem da vi spurte supporterlederne hvem de mest elsker å hate. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

– Så har du han der Solariums-Jens, Tommy Høiland. Han er jo søt

Vi har spurt alle supporterlederne i Tippeligaen hvem de elsker å hate. Sjekk svarene her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvem elsker norske supportere å hate og hvorfor? Vi tok en ringerunde til alle landets supporterledere for å finne ut av akkurat dette. 

Det er to spillere som deler «æren» som vinnere av denne uhøytidelige undersøkelsen. Rosenborgs danske spiss Nicki Bille Nielsen og Lillestrøms innlånte spiss Tommy Høiland. Péter Kovács ender på en respektabel tredjeplass. 

Videre under i saken kan du se hvem alle supporterlederne elsker å hate:

Kenneth Kvebek, leder av Kanari-Fansen (Lillestrøm):

Alle i VIF. Ingen spesifikke, bare alle sammen. Hvorfor? Det er ganske selvforklarende.

Tommy Hagen, leder av Oddrane (Odd):
Dette får jeg spørsmål om hvert år, og jeg klarer aldri å ta noen. Vi har en policy om at vi hater ikke, vi elsker. Vi ønsker ikke å ha noe hatobjekt fordi det ikke gagner fotballen. Jeg vil ikke plukke fram noe hatobjekt blant spillerne.

Eivind Aanes, leder av Tornekrattet (Molde):
Nicki Bille Nilsen. Det er et ganske opplagt svar fra meg. Han er en ufyselig type som blåser seg selv opp. Han er rett og slett ingen likandes fyr. 

Bjarne Molnes, leder av Tigerberget (Start):
Ja, hvem kan det være? I farta er det ingen spesielle jeg personlig ikke liker, men hvis jeg skal dra noen fram, må det være Péter Kovács. Han har en litt brutal og stygg spillestil i dueller. Han er en høy og sterk spiller, men har utrolig mye armbruk, noe jeg alltid har mislikt. Han greier alltid å filme seg til veldig mange frispark i dueller. Det har jeg sett med våre egne spillere også, så hvis det skulle være noen, så blir det han.

Kenneth T. Kjelsnes, leder av Kjernen (Rosenborg):
Jeg får det spørsmålet hvert år, og jeg sliter hver gang med å svare på det. Det er enkelt å si noen fra Molde, men jeg har rett og slett ingen spesielle.

Christian Kjellsen, leder av Klanen (Vålerenga):
Skal du ha dem alfabetisk? Stort sett alle andre enn de vi har selv. Det er utgangspunktet, men han dansken i Rosenborg ligger og vaker helt der oppe. Og så har du han der Solarium-Jens, Tommy Høiland. Han er jo søt da. Det er godgutten sin. 

Det som irriterer meg er at han faktisk er jævlig god. Hvis du bare er irriterende, så er det greit nok, men han er god også. Han er så tøff i trynet, og de som er tøffe i trynet skal jo være hos oss. Lillebror Riise på Lillestrøm er også grei å hate.

Geir Inge Fiskebekk, leder av VikingHordene (Viking):
Mikael Dorsin har jeg aldri likt. Han er en sånn sytefant.

– Kan du utdype?

– Nei, han er bare en sytefant. Man må tåle å gå i krigen eller holde seg unna.

Bjørn M. Mikkelsen, leder av Stormen (Aalesund):
Når det gjelder å elske, så har vi Barrantes. Vi hater ikke noen spillere. Vi har ingen hatobjekt. Vi har ikke den greia der hverken på stadion eller internt.

Martin Gjesdal, leder av Gaukereiret (Sandnes Ulf):
Veton Berisha. Så enkelt er det. Han feiret foran bortefansen da Viking slo Sandnes Ulf 5-0 på Viking Stadion i 2012. Det er ikke glemt. 

Roger Lillebøe-Hansen, leder av Bataljonen (Brann):
Vi er jo mest opptatt av å elske. Så det er på en måte vårt utgangspunkt. Vi er mest opptatt av Brann, og mindre opptatt av motstanderen. Men i historisk perspektiv har nok ikke Kovács det sterkeste utgangspunktet i Bergen. Hendelsen med Opdal kommer vi aldri til å glemme. 

Arild Flesjå, leder av Maakeberget (Haugesund):
Tja. Det er vel Tommy Høiland. For det første har han spilt for Viking og for det andre har han en holdning som er provoserende. Han er en type spiller man ikke kan like.

Vidar Vadseth, leder av Saftkokaradn (Sogndal):
Jeg tror ikke vi har noen spesielle hatobjekt. Vi er alle bare venner. 

Kjetil Frøne, leder av Fossefallet (Sarpsborg 08):
Først og fremst Bille Nilsen, som veldig mange andre. Habil fotballspiller, men det stopper der. Han har en ufyselig fremtoning. 

Marius Paulsen Andreassen, leder av GodsetUnionen (Strømsgodset):
Sånn som det er blitt litt de siste årene, er det ikke å komme bort fra Tommy Høiland. Jeg vet ikke hvorfor egentlig. Men han fremstår veldig uspiselig. Tidligere har han også hatt et par usportslige episoder som juniorspiller mot Strømsgodset. Allerede i den alderen begynte navnet hans å komme opp som en uspiselig spiller. Han er også en spiller det er lett å fyre opp, så når han kommer til Marienlyst er jo det ekstra gøy.

Gjermund Skaar, leder av Stabæk Support (Stabæk):
Elsker å hate? Herlig. Det er et veldig bra spørsmål. Vi har jo mer sånne klassiske spillere som har gjort noe mot klubben. Spesielt når de forlater Stabæk til fordel for en annen klubb. André Muri i Vålerenga spesielt. Det er jo 10 år siden han forlot Stabæk, men det glemmes ikke likevel. Han senket Stabæk i 2004 (Klubben rykket ned). Fotballsupportere, vi er som elefanter, vi glemmer aldri, humrer han. Spillere som oppfører seg arrogant og usportslig mot Stabæk er også spillere vi gir ekstra oppmerksomhet.

Ada Krutnes, leder av Den Gule Horde (Bodø/Glimt):
Vi har jo ingen å hate lenger. Tromsø er jo rykket ned. Så lenge Tromsø holder seg nede så er alt fint. Om de kommer tilbake, så har vi 25 mann å hate.