TILBAKE: Stefan Strandberg er tilbake fra skade og har gjennomført to treningsøkter med Rosenborg denne uka. Trolig går han rett inn på RBK-laget som skal prøve å slå tilbake etter en litt trøblete start på årets sesong. Foto: SCANPIX
TILBAKE: Stefan Strandberg er tilbake fra skade og har gjennomført to treningsøkter med Rosenborg denne uka. Trolig går han rett inn på RBK-laget som skal prøve å slå tilbake etter en litt trøblete start på årets sesong. Foto: SCANPIX

– Vi har spilt forferdelig dårlig fotball

RBK-spillerne slett ikke fornøyd med årets sesongåpning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det har selvfølgelig ikke vært noe gøy å se på hittil. Vi må være så ærlig å si at vi har spilt forferdelig dårlig fotball hittil, sier Rosenborgs Stefan Strandberg foran søndagens TV 2-sendte hjemmekamp mot Odd.

Fra tilskuerplass har Strandberg sett Viking få med seg et fullt fortjent poeng fra Lerkendal i åpningsrunden og at Rosenborg var heldig som fikk med seg ett poeng i Ålesund sist helg.

Se Rosenborg-Odd direkte på TV 2 og TV 2 Sumo søndag kl. 19.00.

– Poengmessig er det greit nok, men jeg håper det blir bedre spillemessig framover, sier Strandberg som høyst trolig er på plass i RBK-forsvaret igjen søndag.

Han er tilbake fra skade og har fullført to treninger denne uka.

– Om jeg er tilbake søndag gjenstår å se, men det går i alle fall bedre dag for dag og det er fortsatt et par dager igjen til kamp, sier Strandberg.

Manglende flyt i spillet
Til den kampen går RBK-spillerne med et sterkt ønske om å reise kjerringa etter en heller middels start på Tippeligaen.

Nå er det riktig nok bare spilt to kamper, og Rosenborg er slett ikke langt bak sine argeste konkurrenter i gullstriden.Men likevel er det ikke bare halleluja-stemning på Lerkendal om dagen: At poengene uteblir er en ting -  at spillet og prestasjonen ikke er tilfredsstillende er verre.

– Hittil har vi møtt to gode lag, så sånn sett er det ikke krise. Men vi har ikke fått spillet til å flyte. Det knyter seg litt og vi har en del å gå på der, sier Tore Reginiussen.

I det hele tatt har Rosenborg slitt det med å få det til i vinter. Fire av ti treningskamper ble vunnet, men to av dem mot svak motstand. Per Joar Hansen er klar på at Rosenborg har mye å gå på.

– Vi har veldig mye å gå på foreløpig. Men vi kan ikke bli usikker og bekymret av den grunn. Vi må konstatere fakta og heller ha fokus på prestasjonen. Vi må øve og ha fokus på å gjøre de lengre periodene lengre og bedre, sier Rosenborg-treneren.

– Er Norges beste lag
For Rosenborg-leiren er klare på at de ikke er veldig bekymret over at det har kladdet litt hittil i år.

– Nei, vi er ganske trygge på oss selv. Det viktigste er å ikke være så jævlig resultatorientert og heller ha fokuset på spillet vårt. Får vi flyten, vet vi at vi er det beste laget i ligaen, sier Stefan Strandberg.

Kaptein Tore Reginiussen tror i likhet med stoppermakkeren at ting er i ferd med å løsne.

– Vi har slitt med veldig mye skader hittil i år. Det har ført til at vi har måttet rullere ekstremt mye på laget. Da får du ikke samme trygghet som når du spiller med samme lag over tid. Nå begynner folk å komme tilbake igjen, og da tror jeg det blir bra etter hvert, sier Reginiussen.

Det meste tyder på at han og Stranberg er gjenforent søndag. Det gleder treneren.

– Det at Stefan snart er tilbake betyr mye for oss. Stefan vet hvordan vi spiller både offensivt og defensivt, og var sammen med Tore det beste stopperparet i Norge i fjor, sier Per Joar Hansen.