Ljungberg om Wenger til TV 2: – Han har hatt det tøft mentalt

Men Arsenal-legenden mener Arsène Wenger fortjener en ny kontrakt, uavhengig av om manageren vinner FA-cupen og tar laget til Champions League denne våren.

London/Oslo (TV 2): Arsenal er store favoritter til å ta sin første tittel på ni år før FA-cupsemifinalen mot Wigan, men supporterne skjelver som aspeløv og frykter nok en nedtur på Wembley lørdag ettermiddag.

Fredrik Ljungberg var en del av den siste Arsenal-generasjonen som vant trofeer med Arsené Wenger som sjef.

Arsenal-manager Arsene Wenger gir instruksjoner til Fredrik Ljungberg da Arsenal tapte 1-3 hjemme mot West Ham på Highbury i feburar 2006. AFP PHOTO/ODD ANDERSEN
Arsenal-manager Arsene Wenger gir instruksjoner til Fredrik Ljungberg da Arsenal tapte 1-3 hjemme mot West Ham på Highbury i feburar 2006. AFP PHOTO/ODD ANDERSEN

Fortsatt optimist
TV 2 møter svensken på i London der mannen med 328 kamper for The Gunners spiller inn en reklamefilm for et bettingselskap sammen med blant andre John Arne Riise. 

36-åringen representerer i tillegg Arsenal som internasjonal ambassadør, og følger gamleklubben tett. Tross oppsiktsvekkende svake 13 poeng på de siste elleve kampene i Premier League beholder 36-åringen optimismen.

- Det begynte bra i år denne sesongen, og så har det blitt vanskeligere på slutten. Men jeg håper vi kan beholde fjerdeplassen - selv om det selvsagt ikke er hva man ville vært fornøyd med tidligere i år, sier han og drar på smilebåndet.

- Har vært tøft mentalt
Som supportere flest er svensken smertelig klar over at fansen er lei av at klubben tilsynelatende står på stedet hvil, og ikke evner å vinne trofeer. 

Ljungberg kjenner Wenger godt etter å ha spilt under franskmannen i ni år fra 1998 til 2007. Han mener 64-åringen har hatt noen tunge år siden FA-cuptriumfen i 2005 - da svensken var en del av laget som slo Manchester United i straffesparkkonkurranse på Millenium Stadium i Cardiff.

- Det er vanskelig å si hvordan han tenker, men han elsker å utvikle fotballspillere på den måten han mener er rett å spille fotball. Samtidig vet jeg at han elsker å vinne. Han viser det ikke så ofte, men han blir veldig sur når han taper, så jeg kan tenke meg at det har vært tøft mentalt for ham de siste årene.

- Vi får se i sommer, men jeg håper at han blir og han får et budsjett med penger slik at han kan kjøpe et par spillere slik han gjorde i fjor sommer, og at laget blir bedre.

Fortsatt rett mann
Kritiske røster mener franskmannen har gått ut på dato, og ikke er i stand til å matche taktikkeriet som kjennetegner moderne managere. 

Bortemøtene med Manchester City, Liverpool, Chelsea og Everton er de fremste eksemplene på det - da londonerne ble avkledd og ydmyket. 

Blant Arsenal-fansen er det steile fronter, der stadig flere tida er moden for et bytte i sjefsstolen. Ljungberg mener derimot at Wenger er rett mann og fortjener en ny kontrakt - selv om det verken skulle bli FA-cupseier 17. mai eller Champions League-spill til høsten.

- Hvorfor han er det? Han er fantastisk dyktig, nyter stor respekt blant spillerne, han bygger opp laget på en måte det bare er å beundere - rent spillemessig er det vakkert å se på. 

- Det har kanskje vært noen tøffe år etter at de bygde Emirates, men nå har han de pengene som behøves for å bygge et nytt storlag, og jeg unner ham å få oppleve suksess på tampen av karrieren, konkluderer Ljungberg.