Brannspiller Amin Askar er med på flyet til Sandnes, selv om kona kan føde når som helst. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Brannspiller Amin Askar er med på flyet til Sandnes, selv om kona kan føde når som helst. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Tippeligaen rundt: Amin Askar gambler på at konen ikke føder

Og Frode Johnsen snakker om tiden i RBK-drakten. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Sandnes Ulf-Brann fredag kl. 19.00 på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo, og Rosenborg-Odd søndag kl. 19.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Sandnes Ulf tar imot Brann på Sandnes stadion fredag kveld, og med på flyet fra Bergen er Amin Askar. Vingen venter barn med sin kone, og selv om terminen fortsatt er noen dager unna, kan Brann-spilleren være så uheldig at barnet kommer når han spiller kamp i Sandnes.

– Svigers er på besøk mens jeg er borte, så jeg er veldig trygg på at det skal ordne seg uansett. Sjansen er mye større for at det ikke skal skje enn at det skal skje, så jeg er fornøyd med oddsen min, forteller Askar til TV 2.

En annen spiller som også blir å se på banen fredag kveld, er Sandnes Ulf-kaptein Aksel Berget Skjølsvik. Han ble utvist i kampen mot Lillestrøm forrige uke, men disiplinærutvalget mener at dommeren gjorde feil, noe som gjør at Skjølsvik er spilleberettiget til fredagens kamp.

– Det er helt enormt herlig at jeg slipper å se Brann-kampen fra tribunen, forteller kapteinen til Rogalands Avis

Søndag returnerer fjorårets toppscorer Frode Johnsen til Rosenborg. I et intervju på Odds hjemmesider forteller Johnsen hvordan han husker årene i trønderklubben. Spesielt drar han frem Champions League som det beste minnet sammen med gullene i Tippeligaen. Kampen han husker best er da han scoret tre mål i en kamp mot Lyn, noe som avgjorde serien i Rosenborgs favør da de duellerte mot Vålerenga.  

Og det er akkurat Frode Johnsen Rosenborg bør frykte på søndag, mener Per Joar Hansen

– Han er smart og god på innlegg, så vi må være dyktig til å ta han ut. Vi må også hindre at han får ta ned ballen og sette i gang spill på vår tredjedel, forteller Perry til Adressa.

Lørdag spiller Lillestrøm hjemme mot Viking på Åråsen. Ettersom påsken er rett rundt hjørnet, og påsken er gul, har klubben bestemt seg for å selge billetter for 40 kroner. Dette er for å feire at klubben har spilt 40 år i toppdivisjonen sammenhengende, melder klubben på sine nettsider

Samtidig vurderer Viking-trener Kjell Jonevret å starte med Makhtar Thione under lørdagens oppgjør. Midtbanemannen mener selv han er i kampform igjen, melder Rogalands Avis

Aalesunds nyinnkjøpte spiller Mikael Dyrestam nærmer seg matchformen. Siden han ankom klubben i mars har han for det meste drevet med alternativ trening, men nå føler lagets fysioterapeut at spilleren nærmer seg normal trening. Først da vil man kunne si når den svenske forsvarsspilleren kan få sin debut for sunnmøringene, melder Sunnmørsposten.

Sarpsborg 08 går nye veier for å få flere tilskuere på sine hjemmekamper. Nå har klubben satt opp gratisbusser til kampen mot Start på søndag, melder Sarpsborg Arbeiderblad. På fire forskjellige bussruter skal supportere plukkes opp på sin vei til stadion, og bussene vil vente på supporterne etter kampen.