TREKKER SEG: Ove Mellem, som leder viltfaglig utvalg i Elverum kommune, trekker seg fordi han ønsker å uttale seg fritt. Foto: Olav T. Hustad Wold / TV 2
TREKKER SEG: Ove Mellem, som leder viltfaglig utvalg i Elverum kommune, trekker seg fordi han ønsker å uttale seg fritt. Foto: Olav T. Hustad Wold / TV 2

Viltleder trekker seg etter ulvejakt-pågripelser

Ove Mellem trekker seg som leder for viltfaglig utvalg i Elverum kommune etter at tolv menn ble siktet for ulovlig ulvejakt. Han ønsker å uttale seg fritt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er mye viktigere for meg å si min mening om heksejakten mot jegere som Økokrim og politiet har satt i gang, enn å sitte i et lederverv i viltfaglig utvalg. Jeg syns de politiske lederne i Elverum er feige, sier Mellem til Østlendingen.

Den frittalende viltlederen møtte sterke reaksjoner etter å ha uttalt seg om pågripelsen av tolv menn som er siktet for ulovlig ulvejakt.

– Politikken som foregår presser lokalbefolkningen til å gjøre ulovligheter, sa han blant annet.

– Dette kommer til å eskalere. Motparten vår, forskere og myndighetene, vil sette i gang store ressurser for å stoppe det som foregår på bygda. Det vil de aldri klare, fortsatte han.

Åtte av de tolv mennene som er siktet for organisert ulvejakt er løslatt, bekrefter Økokrim overfor TV 2. Ytterligere to fremstilles for varetektsfengsling i Sør-Østerdal tingrett fredag formiddag.

Torsdag ble to andre fengslet i en uke med brev- og besøksforbud.

Alle de siktede nekter straffskyld. 

To menn varetektsfengslet

To menn på 42 og 34 år fra Elverum er i Sør-Østerdal tingrett varetektsfengslet i én uke, siktet for ulovlig ulvejakt.

Til sammen er fire menn, alle fra Elverum, varetektsfengslet i en uke med brev- og besøksforbud i ulvejaktsaken. De andre to mennene er 35 og 47 år, og ble fengslet torsdag.

– Vi har bedt om fengsling fordi vi mener det er fare for bevisforspillelse. Vi anser ikke at det er fare for bevisforspillelse for de øvrige siktede, sier statsadvokat Aud Ingvild Slettemoen i Økokrim til NTB.

47-åringen skal ha erkjent at han skjøt en ulv for fire uker siden, men han nekter straffskyld for grov miljøkriminalitet og har nektet å forklare seg om punktet som går på organisert kriminalitet.

Tirsdag ble tolv menn fra Hedmark pågrepet i saken. Alle tolv er siktet for miljøkriminalitet og organisert kriminalitet. (NTB/TV 2)