OPTIMIST: Thor Hushovd, her før Gent-Wevelgem, har en god følelse før søndagens Paris-Roubaix. AFP PHOTO / BELGA / DAVID STOCKMAN
OPTIMIST: Thor Hushovd, her før Gent-Wevelgem, har en god følelse før søndagens Paris-Roubaix. AFP PHOTO / BELGA / DAVID STOCKMAN

Optimistisk Hushovd: - Jeg har fått veldig gode svar denne uken

Nå lanserer han seg selv som en av utfordrerne til å vinne Paris-Roubaix.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roubaix (TV 2): Thor Hushovd føler seg piggere enn på lenge bare tre dager før Paris-Roubaix. Onsdag syklet han inn til 76. plass i Scheldeprijs. Hushovd brukte rittet som gjennomkjøring før søndagens kraftanstrengelse. 

Se Paris-Roubaix på TV 2 og tv2sumo.no søndag kl. 12.30

Etter Flandern rundt gikk Hushovd langt i å avskrive egne sjanser i Paris-Roubaix.

– Når jeg kjører som i dag, kommer jeg ikke til å vinne Paris-Roubaix. Det må jeg bare forholde meg til og prøve å akseptere, sa Hushovd til TV 2 for tre dager siden. 

De tre dagene har gjort godt for kropp og sinn. Grimstad-oksen har fått svarene han hadde håpet på.

– Jeg har fått altfor mange i trynet denne våren. Det blir tøffere og tøffere for hver gang. Men jeg har fått veldig gode svar denne uken. Jeg føler kroppen fungerer bra. Jeg kjørte løp i går. Da funket det. Det hjelper på det mentale. Jeg håper jeg får en bra dag på søndag der helsen fungerer og alt fungerer. Da vil jeg være med godt inn i finalen, sier Hushovd.

Han utelukker ikke at han kan være med å kjempe om seieren på velodromen i Roubaix. Hushovd ser på Fabian Cancellara som den største favoritten. Bak Cancellara er det flere ryttere som må regnes som utfordrere.  

– Jeg vil si at jeg er en av dem, sier 36-åringen selvsikkert.

Det som er sikkert er at Hushovd trives på brostein. 28 brosteinspartier er fordel Hushovd.

– Roubaix er et løp som er laget for de litt tyngre rytterne. Det er flatt, og da hjelper det med tyngde og kraft. I tillegg må man være utholdende. Man må stå distansen på 6-7 timer og ha ferdigheter for å få kraften ned i pedalene. Det er en teknikk i seg selv, sier han.

Belgiske Greg Van Avermaet blir BMCs leder i Paris-Roubaix, men Hushovd vil gripe sjansen begjærlig om han får mulighet til å kjempe om seieren. 

– Paris-Roubaix er favoritt-klassikeren min. Det er det løpet jeg har størst sjanse å vinne. Jeg ser virkelig frem til søndag. Det er min siste sjanse til å vise at jeg fortsatt kan gjøre noe i et stort ritt. Jeg har følt meg veldig bra denne uken, understreker han.