Rekdal reagerer på forskjellsbehandling etter Skjølsvik-frikjennelse

Vålerenga sender brev til Fotballforbundets disiplinærutvalg. – Forstår ikke hvorfor det er forskjell fra klubb til klubb, og spiller til spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ble Aksel Berget Skjølsvik frikjent av disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund etter sitt røde kort mot Lillestrøm, og han slipper å sone karantene.

Det får Kjetil Rekdal til å stusse. Ikke på at Sandnes Ulf-kapteinen ble frikjent, men på det han mener ser ut som forskjellsbehandling.

OPPGITT: Kjetil Rekdal forstår ikke disiplinærutvalgets avgjørelser. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
OPPGITT: Kjetil Rekdal forstår ikke disiplinærutvalgets avgjørelser. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Flere spørsmål

Midtstopper Nicolai Høgh ble utvist i fjorårssesongens siste kamp, og ble ilagt en kamps karantene. Han måtte dermed stå over serieåpningen denne sesongen.

– Det er helt korrekt at Skjølsvik får kortet opphevet, men det jeg ikke skjønner er hvorfor Nicolai Høgh ble ilagt karantene etter at han fikk et feilaktig rødt kort, sier Rekdal TV 2.

– Jeg har vanskelig for å forstå hvilket grunnlag ting blir bestemt på. Her er det snakk om to feilaktige røde kort, den ene blir straffet med karantene, den andre ikke. Jeg har null forståelse for at det blir gjort forskjell på de to situasjonene, selv om jeg forstår at de ikke er 100 prosent like. Det er ingen situasjon i fotball.  Jeg forstår ikke hvorfor det er forskjell fra klubb til klubb og spiller til spiller.

Se episoden Høgh ble utvist for i videovinduet øverst i saken.

Avviser forskjellsbehandling

Disiplinærutvalget avfeier at det er noen form for ulik behandling, av klubbene.

– Nå husker jeg ikke detaljene i saken som det refereres til, men på generelt grunnlag må jeg si at det ikke er noen forskjell på klubben. Alle skal bli behandlet likt. Det er i alle fall vårt mål å tilstrebe likebehandling på like situasjoner, sier leder i utvalget, Eirik Lindstrøm, til TV 2.

– Hvis en person får karantene så har disiplinærutvalget gjort en vurdering av at han har gjort en forseelse som tilsier den karantenen. Vi vurderer de ulike bevisene opp for hverandre, og behandler hver sak for seg.

– Innrømmet feil

Høgh ble utvist etter en duell med Marius Helle på kanten, og i dommerrapporten står det oppført at han slo mot Sandnes Ulf-spilleren.

Ifølge Rekdal har både dommer og assistentdommer innrømmet feil, men likevel ble spilleren ilagt en kamps suspensjon av disiplinærutvalget.

– Det er en fortvilet situasjon. Vi fikk ikke bruke vårt beste lag i serieåpningen, sukker Rekdal. 

Vålerenga tapte 0-2 for Molde i sesongens første kamp.

Nå skal VIF sende et brev til Fotballforbundet der de spør om praksisen i disse sakene, og hvordan de har tenkt at den skal være i fremtiden.

– Vi får ikke gjort noe med karantenen til Høgh, men når forbundet først skal begynne i ettertid med slike ting, så er det viktig at det er lik praksis, og at det ikke er forskjellsbehandling, sier Vålerengas daglige leder Stig-Ove Sandnes til TV 2.

Kjenner ikke saken i detalj

Oslo-klubben mener det er merkelig at Høgh ble utvist for slag, og mener det i henhold til NFFs retningslinjer skal være tre kampers karanters, men likevel bare fikk en kamps karantene.

– På generelt grunnlag er ikke et slag nødvendigvis tre kampers karantene. Det kommer an på situasjonen. Er ballen i spill? Er det kamp om ballen? Er hånden knyttet eller flat? Det er ingen absolutt regel her, forklarer Eirik Lindstrøm og poengterer igjen at han ikke kjenner til Høgh-saken i detalj.

Nå avventer han brevet fra Vålerenga.

– Vi må ta det opp i utvalget hvordan vi skal vurdere en slik henvendelse. Vårt mandat er å vurdere enkeltsaker, men det er klart vi skal svare på brevet på en eller annen måte.

I fjor var Lindstrøm nestleder i disiplinærutvalget. Han rykket opp til leder i mars i år.