Solbakken førte FCK til cupfinale

Med 1-1 borte mot Nordsjælland vant FC København 2-1 sammenlagt i semifinalen. Dermed kan Ståle Solbakken se fram til cupfinale mot AaB hjemme i Parken neste måned.

KAN GLISE: Ståle Solbakken har ført FC København til cupfinalen, Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix

Den norske treneren har løftet FCK og jakter både liga- og cupgull i sin comebacksesong. Torsdag ble billetten til cupfinalen sikret med uavgjort på bortegress.

Nordsjælland trengte seier på hjemmebane etter 0-1-tapet i København og startet friskt. Etter rot i FCK-forsvaret scoret Mario Ticinovic allerede etter tre minutter.

Solbakkens menn spilte seg etter hvert tilbake i kampen, men angrepsprofilen Andreas Cornelius lignet en skygge av seg selv. Derfor var det godt at spissmakker Igor Vetokele var en stadig trussel for FCN-forsvaret.

I det 59. minuttet headet den lille belgieren inn utligningen som sørget for at vertene trengte to mål for å avansere fra semifinalen.

Det fikk de aldri, og dermed gikk FCK-spillerne seirende av banen. Laget nådde sin niende cupfinale og møter AaB i Parken 15. mai. (©NTB)