LITT AV EN TRIO: Björn Ferry mener Petter Northug og Emil Hegle Svendsen kjemper om å være Norges Zlatan. Montasje: NTB scanpix
LITT AV EN TRIO: Björn Ferry mener Petter Northug og Emil Hegle Svendsen kjemper om å være Norges Zlatan. Montasje: NTB scanpix

– Svendsen og Northug konkurrerer om å være Norges Zlatan

Björn Ferry mener episoden i Pokljuka forsterker Svendsens «bad guy-image».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes bør straffes av skiskytterforbundet etter å ha brutt de etiske retningslinjene i forbindelse med verdenscupløpene i Pokljuka i starten av mars. 

I en pressemelding opplyses det at bonuser inntil 100 000 kroner holdes tilbake etter «uakseptabel oppførsel og hærverk i beruset tilstand». 

Ved siden av å innta alkohol, ble det også et kaldt bad og rampestreker. Trioen tappet luft ut av dekkene til ulike nasjoner og serviceteam.

– Helt harmløst

Ifølge Expressen var en svensk bil blant de som var tømt for luft. 

– Noen hadde sluppet luft ut av dekkene på bussen som vi transporterte oss opp til stadion med. Det var tomt for luft på høyre framdekk, sier smøresjef Kent Norell til Expressen.

Men han tok overhodet ikke tungt på det.

– Det føles helt harmløst. Det var vel en «practical joke,» sier han.

– Østerriksk trener forbannet

Den svenske skiskytteren Björn Ferry minnes imidlertid at ikke alle var helt fornøyd.

– Da vi skulle reise på trening fredag var det en østerriksk trener som stod der og var forbannet. De hadde sluppet ut luften og han måtte sitte på med noen andre, sier han til Expressen

Han reagerer heller ikke voldsomt sterkt på hendelsen.

– Det var småfestlig, men skapte litt problemer. Våre smørere trodde jo det var en punktering, for man tenker vel ikke at noen skal slippe ut luften. Men jeg har hørt verre ting. Det finnes jo folk som har spikret igjen smøreboder så man ikke kunne ta seg inn i dem, sier Ferry.

– Forsterker hans image som «bad guy»

Den svenske skiskytteren tror ikke at straffen kommer til å ha noen effekt på Emil Hegle Svendsen, selv om det koster ham gode penger.

– Svendsen har vel såpass mye penger at driter i det der. Hadde det vært meg så hadde jeg syns det var saftig, men han har vel noen ekstra nuller på kontoen sin. Dette bare forsterker hans image som «bad guy,» sier Ferry.

Han påpeker likevel at han mener det er riktig å staffe utøverne.

– Jo, det skal man gjøre. Man representerer jo fremdeles landet sitt og forbundet sitt, så da er det ikke feil at de får bøter. Jeg tror ikke det får noen effekt på Svendsens oppførsel, men samme regler skal gjelde for alle, sier Ferry.

På bildet jubler Björn Ferry over gullmedalje mens Emil Hegle Svendsen depper over en åttendeplasse i herrenes jaktstart i skiskyting i Whistler Olympic Park under OL i Vancouver 2010.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
På bildet jubler Björn Ferry over gullmedalje mens Emil Hegle Svendsen depper over en åttendeplasse i herrenes jaktstart i skiskyting i Whistler Olympic Park under OL i Vancouver 2010. Foto: Heiko Junge / Scanpix

Norges Zlatan

Til Aftonbladet sier Ferry at Hegle Svendsen og Petter Northug jr. kjemper om å være Norges Zlatan.

– Emils image er jo litt «bad guy», så dette passer jo inn i det imaget. Han og Northug konkurrerer om å være Norges Zlatan, og da passer kanskje dette inn, sier han.

Og Ferry mener det akkurat nå er fordel Svendsen i Zlatan-konkurransen.

– Ja, Northug er litt svak nå, haha, ler Ferry.