TREGE SIDER: Mine sider-brukere strømmer til Telenor.no for å endre passord. Trolig er dette grunnen til at sidene er trege, sier informasjonssjef Kristin Tønnesen. Foto: Telenor
TREGE SIDER: Mine sider-brukere strømmer til Telenor.no for å endre passord. Trolig er dette grunnen til at sidene er trege, sier informasjonssjef Kristin Tønnesen. Foto: Telenor

Passord-pågang lammer Telenors «Mine sider»

Telenor-kunder har problemer med å komme seg inn på tjenesten Mine sider.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Infomasjonssjef Kristin Tønnesen sier til TV 2 at det trolig er stor pågang av kunder som vil endre passord, som gjør at Mine sider har problemer.

– Vi kan ikke si hundre prosent sikkert at det er dette som er årsaken. Men det er naturlig å tenke seg at mange brukere vil inn og endre passord. Noen kommer igjennom, andre gjør det ikke, sier Tønnesen.

Ikke kritisk

Hun sier telenorkundene kan fortsette å prøve, eller vente til det verste rushet har gitt seg.

– Man kan kanskje prøve igjen fredag. Vi anser det ikke som kritisk at det blir byttet umiddelbart, men så raskt som mulig. Derfor håper vi sidene kommer opp igjen, sier Tønnesen.

Svært mange av Telenors kunder benytter seg av Mine sider på telenor.no. Her har kundene tilgang på faktura, samtalelogger og andre innstillinger for sine telefonabonnement. 

– Kundene trenger ikke å bekymre seg. Vi anser det som lav sannsynlighet at noen har misbrukt passordet deres, men anbefaler likevel å endre passord, sier hun.

Vente på ny programvare

Telenor har ingen indikasjoner på at kunder har opplevd å få passord og brukernavn stjålet.

Sikkerhetseksperter anbefalte onsdag å endre passordene sine. Men de anbefalte å vente til nettsidene kunngjorde at de hadde oppdatert programvaren for sine sikkerhetssystemer.

I løpet av torsdagen hadde flere nettsider gjort dette. Her finner du oversikten over hvilke nettsider som er trygge.

Hull i sikkerheten

Heartbleed er navnet på datafeilen som skaper et hull i sikkerheten til OpenSSL-systemer. Svikten gjør det svært enkelt for uvedkommende å få tak i brukernavn og passord. 

Feilen ble gjort for to år siden, men ble oppdaget mandag av et amerikansk datasikkerhetsselskap.