LYSPUNKTET: Cardiff-fansen ser på Mats Møller Dæhli som det store lyspunktet i en trist sesong. (AP Photo/PA, Nick Potts)
LYSPUNKTET: Cardiff-fansen ser på Mats Møller Dæhli som det store lyspunktet i en trist sesong. (AP Photo/PA, Nick Potts)

– Cardiff kan bygge laget rundt Møller Dæhli

Cardiff-forfatter mener Mats Møller Dæhli er den mest talentfulle spilleren i klubben siden Aaron Ramsey.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Gunnar Solskjær har matchet Mats Møller Dæhli forsiktig i Premier League.

Etter å ha fått sine åtte første kamper som innbytter, fikk Møller Dæhli sin første kamp fra start i 0-3-tapet for Crystal Palace.

– Tålmodigheten med Ole Gunnar Solskjær begynner helt klart å bli tynnslitt, med stadige endringer både i formasjon og lagoppstilling, sliter han med å motivere Cardiff-laget sitt. Men æres den som æres bør. «The baby faced assassin» skal i hvert fall ha skryt for å ha hentet den nye «baby faced assassin», Mats Møller Dæhli. Cardiffs største talent siden Aaron Ramsey, skriver Scott Johnson i sin spalte i Wales Online.

Lyspunktet
Johnson har vært Cardiff-supporter hele livet, og er forfatter av boken « The Blues are Up», som han skrev etter opprykket til Premier League.

Han mener Møller Dæhli er det store lyspunktet i en tøff sesong for The Bluebirds.

– Han spiller uten press og byrden av situasjonen, og det er noe Cardiff trenger desperat i øyeblikket, selv om hans gode forsøk ikke klarte å inspirere de rundt ham i en forferdelig forestilling mot Crystal Palace, skriver han.

Kan bygge laget rundt ham
Johnson klarer ikke å forstå hvordan Manchester United kunne la spillere som Dæhli og Paul Pogba forlate klubben nesten gratis, for så å bruke store summer for å erstatte dem.

Forfatteren sammenligner Dæhli med Arsenal-stjernen Ramsey, som debuterte for Cardiff som 16-åring. Nå håper han klubben klarer å holde på nordmannen lenger enn de klarte med Ramsey.

– Cardiff har desperat manglet kreativitet i store deler av sesongen, men i Dæhli har de funnet en spiller de kan bygge laget rundt - enten det er i Premier League eller Championship. Det er lite trolig en nyopprykket klubb noen gang har brukt så mye penger på å fremstå så ordinært, men i Dæhli har man virkelig fått valuta for pengene. Økonomiske årsaker gjorde at Ramsey dro videre for å få utløp for potensialet sitt i Arsenal, men forhåpentligvis kan Dæhli bli værende og blomstre i Sør-Wales, avslutter han.