LOVER GRATISARBEID: Jesper Mathisen er så sikker på avansement i cupen at han lover gratisarbeid i sommerferien. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
LOVER GRATISARBEID: Jesper Mathisen er så sikker på avansement i cupen at han lover gratisarbeid i sommerferien. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

– Taper vi, skal jeg jobbe gratis hele sommeren

Jesper Mathisen slenger med leppa igjen etter at kampoppsettet til 1. runde i cupen ble klart.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ble kampoppsettet for den 1. runden i NM klart. I tillegg til at Nils Arne Eggen får et gjensyn med gamleklubben Rosenborg, er det duket for et skikkelig lokaloppgjør når Start gjester Høllen FK. 

Tradisjonen tro kommer Start-spiller, Jesper Mathisen, med friske lovnader på Twitter.

I fjor skulle han male huset brunt ved tap i 1. runde. I år skal han bruke hele ferien sin på å jobbe gratis på Høllen Brygge dersom Start ryker.

– Vi er fornøyd med oppsettet. Høllen er et lag vi skal slå, men de har ett av Norges beste futsallag. De er en gjeng som har spilt på et høyere nivå før, men som har trappet ned. De kunne fint ha spilt i 3. divisjon, sier han til TV 2 om 4. divisjonslaget.

– Du virker litt mer ydmyk nå?

– Nei, men det er selvsagt ingen tvil om at vi kommer til å slå dem.Vi får se. Jeg håper jeg slipper å måtte jobbe der, men det blir sikkert fint det også.

God isselger

I Høllen reagerer de på Twitter-meldingen med et smil. Trener, Bjørn Vidar Gundersen, synes utsagnet til Mathisen er «helt fantastisk». 

– Dette er gøy. Det er typisk Jesper. Jeg var så heldig at jeg spilte fotball med faren, og Jesper er en kjempemann, en ekte Sørlandsgutt.

Høllen Brygge beskrives som en perle av Mathisen, og er en plass hvor folk samles for å nyte sommeren. På spørsmål om hva han kan jobbe som dersom Start skulle tape, er 27-åringen likegyldig, men Gundersen vet hva han passer best til.

– Han er en veldig god isselger. Jeg har sett han spise en del softis, så han hadde nok fått opp omsetningen, ler han.

Betyr mye

Skulle Start ryke, lover Mathisen at han skal stå for det han har sagt.

– Ja, selvfølgelig. Jeg har ikke noe valg da. Jeg vet at de som spiller på Høllen ikke er gutter man kødder med, smiler han.

For Høllen betyr dette uansett svært mye.

– Det betyr mye, litt fordi vi ønsker å fronte fotballen og lage en fotballfest. Dette er en positiv happening. Fotball skal ikke alltid bare være et pengemas og negativt betont ord. Det skal være en underholdningsarena hvor de unge får sjansen til å møte dem de ser opp til, svarer Gundersen.