TIL SVERIGE: Christian O'Sullivan har signert en toårskontrakt med IFK Kristianstad. Foto: Digitalsport
TIL SVERIGE: Christian O'Sullivan har signert en toårskontrakt med IFK Kristianstad. Foto: Digitalsport

Nok en landslagsspiller til svensk håndball

Christian O'Sullivan blir lagkamerat med Kristian Bjørnsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den svenske ligaen er blitt et springbrett ut i Europa på for norske håndballspillere.

Joakim Hykkerud og Kent Robin Tønnesen havnet begge i Bundesliga etter en sesong i henholdsvis IFK Kristianstad og Sävehof.

Denne sesongen har det vært tre nordmenn i Elitserien. Lugi-duoen Espen Christensen og Johannes Hippe, og evigunge Stian Tønnesen i HK Malmö.

Neste sesong satser også serietoer IFK Kristianstad på norsk suksess.

Fra før av er det klart at Kristian Bjørnsen forlater Fyllingen for å spille for klubben.

Nå følger også Bækkelagets playmaker Christian O'Sullivan etter.

– Vi er veldig glade for at Christian har valgt IFK Kristianstad. Han er en merittert og rutinert spiller, som vi tror kommer til å passe godt inn i IFK. Christian er en utpreget playmaker, som kommer til å tilføre fart og et litt annerledes spille enn vi har hatt tidligere. Christian er dessuten en person med sterk vilje og en med en utpreget vinnerskalle, noe som er viktige egenskaper når vi har ambisjoner om å bli litt bedre neste sesong, sier Mats Samuelsson i en pressemelding.

Den enorme interessen rundt laget ble til slutt avgjørende når O'Sullivan skulle ta sitt valg.

– Det var interesse fra andre klubber, spesielt fra Danmark, men jeg syntes tilbudet fra IFK virket best for min utvikling akkurat nå. Å trene to ganger om dagen ser jeg som veldig postitivt. En god trener, et bra lag og muligheten til å satse på håndball på heltid har vært viktige punkt i avgjørelsen min. Den store håndballinteressen i Kristianstad var også noe som talte til IFKs fordel. Jeg ser virkelig frem til å løpe inn i Arenaen foran 5000 supportere, sier han.