I FEBRUAR: Peaches Geldofs plutselige bortgang har sjokkert en hel verden. Her var hun på rød løper under Brit Awards i London i februar. Foto: AP
I FEBRUAR: Peaches Geldofs plutselige bortgang har sjokkert en hel verden. Her var hun på rød løper under Brit Awards i London i februar. Foto: AP

Geldof-datter skal ha blitt advart mot farlig diett før hun døde

Utenlandske medier spekulerer i hvorvidt Peaches Geldofs strenge juice-diett kan ha forårsaket hennes død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dødsfallet til Peaches Geldof (25) mandag sjokkerte en hel verden. 

Politiet har etterforsket huset hvor Bob Geldofs datter døde, men dødsfallet er et mysterium.

Politiet har ikke funnet sterke narkotiske stoffer i huset. Det har heller ikke blitt funnet noen tegn på skader på avdøde.

Fulgte streng slankediett

Nå spekulerer imidlertid flere utenlandske medier i hvorvidt en streng diett kan ha vært årsaken til 25-åringens plutselige bortgang.

Hun har tidligere selv fortalt om dietten hun gikk på.

– Du juicer grønnsaker og deretter drikker du dette tre ganger daglig. Det er ekkelt. Jeg gjør det vanligvis i omtrent en måned, har den avdøde 25-åringen uttalt til OK!Magazine.

Videre forklarte hun at hun med denne dietten kunne slanke bort mange kilo i løpet av kort tid.

– Svært farlig diett

I etterkant av dette skal Peaches ha fått flere advarsler.

Cath Collins, en britisk kostholdsekspert, var blant de som advarte Geldof.

– Å overleve på frukt er en svært farlig diett, sa Collins ifølge Herald Sun.

– Dietter som dette fører ikke bare til tap av muskelmasse, det ødelegger også indre organer, sa hun videre. 

Peaches svarte den gang bekymrede fans på twitter: «Til dere som forteller meg at jeg er tynn og at jeg må spise, jeg kan forsikre dere om at jeg kun har kuttet ut søppelmat. Jeg spiser fortsatt som en hest», skrev hun. 

Fansen var bekymret

Men også da Peaches var til stede under Fashion Week i London i februar, dukket opp en rekke bekymringmeldinger som følge av at hun publiserte bilder av seg selv på Instagram, melder nettstedet Radaronline.com.

Atter en gang skal hennes fans ha gitt uttrykk for at 25-åringen så altfor tynn ut, og at de var bekymret for hennes helse.  

Peaches skal ifølge flere medier ha blitt advart mot at den strenge dietten hun fulgte kunne i verste fall ende med hjerteinfarkt. 

Mistet moren i overdose

Peaches Geldof ble født i 1989, og hennes fulle navn er Peaches Honneyblossom Geldof. Karrieren hennes innen mediebransjen startet allerede da hun var 15. Da hun var 16 flyttet hun hjemmefra, og jobbet blant annet for Telegraph og Guardian. Hun har også jobbet som modell. Peaches hadde to barn med ektemannen Thomas Cohen. Astala (2) og Phaedra (1).

Hun mistet selv sin egen mor, Paula Yates, da hun var 11 år gammel.

Yates døde av en overdose i 2000.