Fra babylykke til finaletap for Shampo

Tapte hjemme mot Stavanger Oilers.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga-Stavanger Oilers 1-2

Se høydepunktene øverst i saken.

JORDAL AMFI/BERGEN (TV 2): Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen ankom Jordal Amfi bare minutter før kampstart i den tredje finalekampen etter å ha overvært konens fødsel av deres datter.

BEKYMRET MINE: Vålerengas trener Espen Knutsen NM-sluttspillet ishockey, finale. 3. kamp mellom Vålerenga og Stavanger Oilers på Jordal Amfi.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BEKYMRET MINE: Vålerengas trener Espen Knutsen NM-sluttspillet ishockey, finale. 3. kamp mellom Vålerenga og Stavanger Oilers på Jordal Amfi. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Shampos tredje barn kom til verden litt over en time før kampstart.

Men lykkerusen fortsatte ikke for Shampo, som måtte se laget sitt gå på et hjemmetap mot Stavanger Oilers, til tross for at de tok ledelsen tidlig i andre periode.

– Uansett tap så er det en gledens dag for vår familie, men det er klart det er litt synd at vi er så blodfattige under kampen. Jeg vet ikke om det var orken eller hva det var, sa Shampo etter kampslutt.

– Hva sa konen din da du ville gå på kamp rett etter fødselen?

– Hun ville gjerne at jeg skulle gå på kampen. Hun er hockeyinteressert hun og ville gjerne at Vålerenga skulle vinne, smilte Shampo.

Oilers vant 2-1 og leder nå med samme stilling i best av sju-serien.

– Spilte ikke veldig fancy

Seieren betyr at Stavanger Oilers nå har overtatt initativet, med tanke på at de nå kan avgjøre ved å vinne de to kommende hjemmekampene.

– Vi visste jo at vi måtte vinne en kamp på Jordal, og det gjorde vi i dag, sa Oilers-trener Petter Thoresen til TV 2.

– Vi spiller veldig disiplinert, er gode i undertall og var villige til å ofre oss det vi må ofre for å slå Vålerenga på Jordal. Det var ikke så fancy, men vi spilte for å vinne og ikke for å se bra ut.

Oilers vant uansett skuddstatistikken 32-23 og tok en fortjent seier mot et uvanlig tamt hjemmelag.

Derfor var også Petter Thoresen i et helt annet humør enn da de tapte første sluttspillfinalekamp på samme arena.

– Vi så ut som noen små guttunger, sa Thoresen den gangen.

Eksplosiv andre periode

Etter en førsteomgang preget av to lag som satte defensiv trygghet og sikkerhet i spillet i høysetet eksploderte det i andre periode.

Etter en sen utvisning i første periode startet VIF i overtall i andre periode. Det tok dem bare 30 sekunder å utnytte.

JUBEL: Stavanger Oilers scorer under NM-sluttspillet ishockey, finale. 3. kamp mellom Vålerenga og Stavanger Oilers på Jordal Amfi.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
JUBEL: Stavanger Oilers scorer under NM-sluttspillet ishockey, finale. 3. kamp mellom Vålerenga og Stavanger Oilers på Jordal Amfi. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Noen lekre kombinasjoner gjorde at Mathias Trygg plutselig var fri midt foran Oilers-buret, og da gjorde han ingen feil og satte inn 1-0.

– Pucken gikk som på trikkeskinner der, sa Bjørn Erevik.

VIF skulle imidlertid ikke være i førersetet lenge. Bare 43 sekunder etter at spillet ble startet igjen kom kampens andre mål.

Et vådeskudd fra Dan Kissel ble reddet av Steffen Søberg i Vålerenga-buret, men på returen var backen Kurt Davis på pletten og satte inn 1-1.

En ellevill start på den andre perioden.

Snudde kampen

Før perioden var halvspilt hadde Oilers snudd kampen. Nok en gang var det en retur fra Steffen Søberg som ble foredlet på best mulig måte.

Denne gang var det Juha-Pekka Loikas som var på pletten og sendte pucken mellom beina på Søberg og ga gjestene ledelsen.

Etter to perioder var stillingen 2-1 til Stavanger Oilers.

I den tredje perioden måtte Vålerenga ta stadig større sjanser i jakten på utligning, men det ga også Oilers muligheten for å slå hurtig kontra.

Steffen Søberg måtte trå til med et par strålende redninger for å holde hjemmelaget inne i kampen.

De siste minuttene var det imidlertid et aggressivt hjemmelag som presset på, men de fikk ikke uttelling.

– Når Vålerenga skal inn og overta kampen i tredjeperioden, så har de rett og slett ikke mer på tanken, konkluderte ishockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm.