AVGJORDE: Tidligere Sandnes Ulf-spiller Fredrik Torsteinbø avgjorde kampen på overtid da Hammarby slo Assyriska FF i serieåpningen. Arkivfoto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
AVGJORDE: Tidligere Sandnes Ulf-spiller Fredrik Torsteinbø avgjorde kampen på overtid da Hammarby slo Assyriska FF i serieåpningen. Arkivfoto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix

Torsteinbø matchvinner for «norske» Hammarby

Fredrik Torsteinbø avgjorde kampen med en scoring på overtid, men under feiringen kunne 23-åringen blitt stygt skadet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere Sandnes Ulf-spiller Fredrik Torsteinbø (23) scoret vinnermålet da Hammarby slo Assyriska FF mandag kveld. 

Stockholmsklubben, som også har Jan Gunnar Solli (tidligere VIF) og Lars Fuhre (tidligere AaFK) i stallen, jager opprykk fra Superettan til Allsvenskan denne sesongen. En god start for laget var viktig. 

Det tok lang tid før avgjørelsen falt, men tre minutter på overtid fant Michael Timisela Torsteinbø i feltet med et presist innlegg. Nordmannen satt ballen i mål med et kontrollert hodestøt, og skaffet derfor tre veldig viktige poeng og en god start for sin nye klubb. 

Før kampen ble det tørt påpekt at Hammarby stilte med formasjonen 4-2-Norge-1.

Feiring til besvær

I gledesrusen etter målet, løp nordmannen over til bortefansen for å feire. Fansen skal ha kommet inn på banen og veltet et reklameskilt, som endte over foten til Torsteinbø. 

– Det sto noen skilt langs tribunen, som jeg fikk over foten da bortefansen kom inn på banen. Det kunne jo gått mye verre, men jeg er heldigvis klar igjen til neste kamp, forteller til han til TV 2 Sporten. 

Han er ikke i tvil om at det er stor forskjell på norske og svenske fans. 

– Ingen tvil om at det er ganske mye bedre her borte. Hammarby er en stor klubb, og det var nesten like mange på bortekampen i går kveld, som på hjemmekampene til Sandnes Ulf, forklarer 23-åringen. Til neste hjemmekamp er det allerede solgt 18000 billetter, konstaterer han. 

Torsteinsbø er positiv til fortsettelsen og har troen på at hans nye klubb skal kjempe om topplasseringene i år. 

– Vi har et veldig bra lag som kan være med å kjempe i toppen i år.