FRITAS: Johan Vansummeren var tydelig preget etter Flandern rundt-krasjen.
FRITAS: Johan Vansummeren var tydelig preget etter Flandern rundt-krasjen.

Klandrer ikke Vansummeren for Flandern-krasj

– Håper han vinner Paris-Roubaix og dediserer seieren til henne, sier mannen til den påkjørte kvinnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under søndagens Flandern rundt krasjet Garmin-rytter Johan Vansummeren stygt med den 65 år gamle tilskueren Marie-Claire Moreels.

Det gikk verst utover 65-åringen som siden er blitt hjerneoperert to ganger, og som nå holdes i et kunstig koma. Situasjonen er kritisk, men stabil.

Likevel klandrer ikke Moreels mann syklisten for ulykken.

– Han kunne ikke hjelpe for det. Det hele skjedde så fort. Han så det bare for sent, sier Phillippe Reyntjens til den nederlandske avisen De Telegraaf.

– Jeg håper han finner kraften til å starte i Paris-Roubaix. Det ville vært enda bedre om han kunne vinne og dedisere seieren til Marie-Claire.

Paris-Roubaix går søndag.

Sykkelrytteren var lettere traumatisert etter hendelsen, og har lovet å ta kontakt med kvinnens familie.

– Jeg føler det er veldig synd at andre folk var involvert og at kvinnen ble skadet. Det føles mye verre enn selve krasjen. Krasj er noe som skjer gjennom løpet, men jeg føler virkelig med familien hennes og jeg håper alt går bra med henne, sa Vansummeren til belgisk tv om situasjonen.

– Jeg vet ikke hvem hun er. Alt var så hektisk. Jeg får vite mer om noen dager. Jeg vil la dem være i fred i noen dager, så vil jeg kontakte dem, fortsetter han.

Vansummeren ble selv kraftig forslått, men var ikke opptatt av sin egen situasjon.

– Det er ikke så ille med meg. Noen få sting i ansiktet og et blått øye, men det er ikke så viktig i øyeblikket, sier Garmin-rytteren.

Sportkanalen Sporza melder imidlertid at han Vansummeren kan bli dradd for reten, dersom det blir konkludert med at dette var hans feil.

Garmin-ledelsen frykter imidlertid ikke det.

– Vi har snakket med politiet, men det er normalt i Belgia når det handler om en alvorlig ulykke. Det er ingenting mot Johan, sier stallsjef i Garmin Geert van Bondt til cyclingnews.com.