SKADET: Rosenborg må klare seg uten Christian Gamboa de neste månedene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SKADET: Rosenborg må klare seg uten Christian Gamboa de neste månedene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Tippeligaen rundt: Forsvarstrøbbel for RBK og Sogndal

Og store skadeproblemer i de bakre rekkene til Rosenborg og Sogndal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter to serierunder topper nedrykksdømte Stabæk fortsatt tabellen, som eneste lag med seks poeng. I andre enden finner vi Brann, som det eneste laget med null poeng.

Søndag tar Stabæk i mot Molde. Kan de fortsette den gode rekken med resultater? 

Her er siste nytt om Tippeligaen: 

Under søndagens oppgjør mellom Sandnes Ulf og Lillestrøm, ble Sandnes-kaptein Aksel Skjølsvik utvist. Bildene i etterkant viser at dette var en feil avgjørelse, og Sandnes Ulf bekrefter at de vil klage inn situasjonen til Fotballforbundet, i håp om at Skjølsvik kan være tilbake på banen allerede neste kamp. Disiplinærutvalget skal behandle saken førstkommende ondag, melder Rogalands Avis.

Sogn Avis melder at Azar Karadas har brukket kinnbeinet, etter duellen mot Aaron Samuel i 1-1 kampen mellom Sogndal og Sarpsborg 08 søndag. Hvor lenge midtstopperen blir ute, er fortsatt uvisst. Det er aktuelt å operere bruddet, forteller medisinsk leder i Sogndal til lokalavisen. Skaden kommer på et uheldig tidspunkt, ettersom laget allerede har tre andre forsvarsspillere på skadelisten (Hannu Patronen, Bjørn Inge Utvik og Eirik Skaasheim).

Rosenborg, på sin side, har ikke hatt en optimal serieåpning. Med kun to poeng på to kamper, og en skadeutsatt tropp, sliter RBK med å finne flytsonen. I oppkjøringen var det kun to av forsvarsspillerne som fikk en normal treningsmengde, nemlig Mikael Dorsin og Jørgen Skjelvik. 

Tore Reginiussen sliter med smerter i hælen og leggen, og holdt på å kaste inn håndkle til Aalesund-kampen. Cristian Gamboa er ute med en kneskadde i opptil ti uker. Per Verner Rønning har spilt begge kampene så langt, men er tilbake etter ni måneder på sidelinjen og mangler kamptrening. Stefan Strandberg skal forsøke å spille fotball igjen denne uken, etter at han har operert en tå. Dette melder Adressa.

Moldespiller Magne Hoseth, irriterer seg over at han aldri har vunnet på Skagerak Arena mot Odd. Ifølge ham selv er dette den eneste arenaen i Tippeligaen han ikke har vunnet på, og forteller til lokalavisa Romsdal Budstikke at han ikke vil legge opp før han har en seier der. 

Samtidig er trener Tor-Ole Skullerud irritert over at Dag-Eilev Fagermo omtaler Molde som et kjøpelag, etter lørdagens kamp, melder samme avis. 

Tomasz Sokolowski fikk et lite hyggelig gjensyn med Brann stadion søndag, etter uttalelsene han kom med etter Branns bortetap mot Sarpsborg i første serierunde. Da han ble byttet inn i andre omgang, buet bergenspublikummet på den utleide spilleren hver gang han var i nærheten av ballen Nå ber spilleren selv om at folk må roe seg, og omtaler det hele som en ikke-sak, i følge BA