USIKKER: Thor Hushovd deppet etter nok en skuffende dag på sykkelen.
USIKKER: Thor Hushovd deppet etter nok en skuffende dag på sykkelen.

Hushovd i villrede før Paris-Roubaix

Ble nummer 90 i Flandern rundt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thor Hushovd har hatt en svært variabel start på sesongen, og nå begynner BMC-rytteren å tvile på egen form bare seks dager før Paris-Roubaix, et av 36-åringens store sesongmål.

En 2. plass på 3. etappe i Tour Méditerranéen, en 5. - og 8. plass plass i Paris-Nice og en 9. plass i Gent-Wevelgem er Hushovds topp ti-plasseringer denne sesongen. Det rimer dårlig med Hushovds ambisjoner før sesongen.

– Henger ikke med
I søndagens Flandern rundt spilte ikke kroppen på lag med Grimstad-oksen. Mens lagkameraten Greg van Avermaat spurtet inn til 2. plass kom Hushovd i mål som nummer 90, over ti minutter bak Fabian Cancellara.

– Det er for dårlig. Laget kjørte bra, og jeg prøvde å gjøre en innsats for gutta så lenge det varte. Men når det virkelig gjelder er det ikke bra nok. Da klarer jeg ikke å henge med, sier Hushovd til TV 2.

Om seks dager stiller han på startstreken i rittet som kalles «helvetet i nord». Veteranen innrømmer at det kan bli vanskelig å vinne løpet han har drømt om hele karrieren. En tredjeplass i 2009 og en andreplass i 2010 er det nærmeste BMC-rytteren har vært.

– Når jeg kjører som i dag, kommer jeg ikke til å vinne Paris-Roubaix. Det må jeg bare forholde meg til og prøve å akseptere, sier Hushovd. 

– Håper på en god dag
Hushovd innrømmer at nedturene de siste ukene har vært en mental prøvelse.

– Det skjer i alle fall mye oppe i toppen. Det har det gjort mye av i år, og det begynner jeg å bli ganske lei av, sier Hushovd.

Nå skal han hvile og samle overskudd før neste helg. Håpet er at beina svarer bedre på de nesten 30 brosteinspartiene neste helg. 

– Det er ikke så mye å gjøre. Prøver du å hente deg inn treningsmessig kjører du deg bare ned. Man må restituere seg etter Flandern. Jeg må komme inn i Paris-Roubaix med overskudd, og så får jeg håpe at jeg har en god dag neste søndag.