Sykkeltilskuer (65) hjerneoperert for andre gang

Tilstanden til Marie-Claire Moreels er fortsatt livstruende. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tilstanden til kvinnen som søndag ble påkjørt i Flandern rundt er fortsatt livstruende. Seint søndag kveld ble hun hjerneoperert for andre gang. Marie-Claire Moreels (65) holdes fortsatt i kunstig koma etter sammenstøtet med Garmin-Sharp-rytteren Johan Vansummeren.

– Marie-Claire og mannen hennes liker å se rittet, forteller nabo Leen Fredericq til Het Nieuwsblaad

Se video fra de mange veltene øverst på siden! (Vi advarer mot sterke bilder)

Fredericq forteller at Moreels dunket hodet i asfalten og ble slått bevisstløs. 

Moreels hadde plassert seg på en trafikkøy da rytterne passerte. Da hovedfeltet plutselig delte seg i to måtte Vansummeren hoppe opp på trafikkøyen for å unngå velt. Da dundret han inn i Moreels i nærmere 65 km/t. 

– Velt er en del av sykkelsporten, men jeg er veldig lei meg på familiens vegne. Jeg håper virkelig at hun gjør fremskritt, sier Vansummeren ifølge cyclingnews.

Selv slapp han unna med et blått øye og noen få sting. Det gikk mye verre for Moreels. 

– Jeg tror ikke jeg kommer til å sove i natt. Det som skulle bli en vakker søndag ble alt annet enn det, sier Vansummeren. 

En annen tilskuer fanget det knallharde sammenstøtet på video. TV 2 har sett videoen der Vansummeren treffer Moreels i stor fart. Hun ble liggende livløs på bakken med sykkelen til Vansummeren over seg.

Legepersonell kom etter hver til stedet og startet behandling av både Vansummeren og Moreels. Begge ble fraktet til sykehus.