– Noen sting i ansiktet og et blått øye, det er ikke så viktig i øyeblikket

Johan Vansummeren tenker bare på kvinnen han traff etter skrekkrasjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

65 år gamle Marie-Claire Moreels er blitt hjerneoperert to ganger etter krasjen som kastet en mørk skygge over søndagens Flandern rundt. 

Moreels holdes i kunstig koma etter det voldsomme sammenstøtet med Garmins Johan Vansummeren.

– Ja, det var en krasj… Jeg føler meg ikke komfortabel med å si for mye om måten det skjedde på. Jeg føler det er veldig synd at andre folk var involvert og at kvinnen ble skadet. Det føles mye verre enn selve krasjen. Krasj er noe som skjer gjennom løpet, men jeg føler virkelig med familien hennes og jeg håper alt går bra med henne, sier Vansummeren til belgisk tv. 

Se intervju i videovinduet over!

– Jeg vet ikke hvem hun er. Alt var så hektisk. Jeg får vite mer om noen dager. Jeg vil la dem være i fred i noen dager, så vil jeg kontakte dem, fortsetter han.

– Ikke så ille med meg

For det er tilstanden til Moreels som bekymrer en tydelig opprørt Vansummeren. Hans egen tilstand er det ikke så farlig med.

– Det er ikke så ille med meg. Noen få sting i ansiktet og et blått øye, men det er ikke så viktig i øyeblikket, sier Garmin-rytteren, som ikke legger skjul på at det er langt vanskeligere på det mentale planet enn det fysiske.

- Ja, jeg er veldig sjokkert.

Søndagens ritt var preget av en rekke krasj, men det var det han selv var involvert i som var det verste. Kvinnen som ble truffet stod på en trafikkøy, mens rytterne passerte på begge sider av henne og de andre som stod der frem til det fatale skjedde.

Vansummeren mener trafikkøyer, rundkjøringer og fartsdumper byr på problemer under sykkelritt.

– Vel, dette er toppen. Det er mange fans, det er en hype. To eller tre ganger hvert år står rytterne opp om morgenen med så mye spenning i kroppen. Det er Flandern, det er smale veier. Dette er våre ritt, det er dette det handler om.  Å være i front. Hvert år skjer det uhell, men jeg mener en stor del av skylden går til alt som er plassert på veiene, sier han.

Etterforskes

Belgiske påtalemyndigheter skal nå undersøke ulykken for å få klarlagt hvem som er ansvarlig for det som skjedde.

– Hvorfor står kvinnen der? Gjør rytteren en feilaktig manøver? Vi vil ta stilling til det basert på bevisene, basert på utsagnene til Vansummeren og basert på videoen, sier anklager  Tom Janssens til Sporza.