Navarsete: - Ikke min stil å klamre meg til makten 

Avtroppende Senterparti-leder holdt sin avskjedstale for det ekstraordinære landsmøtet. Hun uttrykte sin store kjærlighet til partiet og oppfordret til mer samhold. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er en tid for alt. Nå må det bli tid for å bygge opp. Slik innledet avtroppende leder Liv Signe Navarsete sin tale til det ekstraordinære landsmøtet. 

Hun oppfordret til mer samhold i partiet og sa at den siste tiden hadde vært krevende. Nå håper hun at partiet vil arbeide seg sammen. 

– Jeg håper at et samlet parti vil gi den nye ledelsen sin støtte. Ellers blir vi alle svekket. Vi må heve blikket. Vi er med på noe større i lag, og politikken må stå i fokus. Vi har mange som gjør en kjempejobb i partiet. Men noen få kan rive ned, det andre bruker krefter på å bygge opp, sa Navarsete fra talerstolen. 

Navarsete viser til det hun mener var mange angrep på henne som leder, og at det partiet og deres mulighet til å sette dagsorden ble svekket. 

– Det var ingen enkelthendelse som gjorde at jeg bestemte meg for å gå av den 11. januar. Det var summen av alt. Å klamre seg fast til makten er ikke min stil. Kjærleiken til partiet er altfor stor til det. 

Navarsete understreket likevel at partiet har fått gjennomslag for mye gjennom de åtte årene i regjering.

– Vi betyr en stor forskjell for mange i landet og vi har mye å feire, sa den avtroppende lederen og takket alle som hadde bidratt i disse årene. 

Av politiske saker snakket Navarsete om ostetollen, som hun mente var en av de tøffeste kampene. Hun la til at de blåblå regjeringen skal få dugelig motstand når de vil rive ned det Senterpartiet har bygd opp. 

Følg landsmøtet direkte i videovinduet øverst i saken! 

Andre saker Navarsete snakket om var samferdsel, nasjonal selvforsyning av mat og sosial, økonomisk og kulturell utjevning. 

UTFORDRER: Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim er 1 . nestleder kandidat under Senterpartiets ekstraordinære landsmøte.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
UTFORDRER: Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim er 1 . nestleder kandidat under Senterpartiets ekstraordinære landsmøte. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Vi vet hva de blåblå ikke skal få rasere. Jeg har hatt uendelig mange møter med mennesker som har vist meg nettopp det og som har gjort sterkt inntrykk på meg. Det står mye på spill nå. 

Hun sa det er mange følelser i sving nå som hun går av som partileder. 

– Vemod - ja, men også takknemlighet. Nå gleder jeg meg over å være frisk og gå inn med full tyngde som folkevalgt fra Sogn og Fjordane. 

Navarsete avsluttet talen med en hilsen til påtroppende leder Trygve Slagsvold Vedum. 

– Trygve, du er ikke redd for å løfte fram verken nyslipte verktøy, store politiske mål eller selveste gleden. Du kommer til å bli en glimrende leder for Senterpartiet. Jeg ser frem til å være en del av teamet rundt deg på Stortinget.