Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

E-posten fra «Skatteetaten.no» som har nådd tusenvis av nordmenn er ren svindel, advarer Skatteetaten mandag.

I e-posten får mottakeren beskjed om at hun eller han vil få tilbakebetalt et tilgodebeløp på 6874,44 norske kroner på skatten. For å få utbetalt pengene må mottaker sende inn sensitiv informasjon ved å trykke på en lenke.

– Dette er et såkalt phishing-forsøk, for å lure til seg kredittkortnummer og koder.Skatteetaten vil aldri be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via e-post, advarer Skatteetaten i en pressemelding.

Avsenderen på den falske e-posten er «Skatterefusjon@altinn», men dette er ikke en adresse som eksisterer hos Skatteetaten.

Det er ikke kjent hvor mange som har fått denne eposten, men trolig dreier det seg om tusenvis.

Mange er godt kjent med svindelforsøk i e-poster som ser ut som de kommer fra banker. Framgangsmåten er den samme. Svindlerne forsøker å få tak i personnummer, kredittkortnummer og kontonummeret ditt som du må fylle inn i et skjema. Som Skatteetaten, vil heller ikke banker noensinne be deg om sensitive opplysninger over e-post, og slike brev bør du slette umiddelbart.

Ofte er det dårlig norsk språk i disse svindelbrevene, og lett å avsløre. Brevet som tilsynelatende kommer fra Skatteetaten skiller seg litt ut ved at norsken er bedre, og den er timet slik at mange venter på skatteoppgjøret sitt. Dette kan gjøre svindelen mer troverdig, og mange har trolig blitt lurt allerede.

– Hvis man har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en svindel-e-post, sperr kort og konti så raskt som mulig. Ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, eller svar på e-posten. Trykk ikke på noen eventuelle lenker eller vedlegg, er Skatteetatens oppfoldring. 

Slik ser det det falske løftet om skatterefusjon ut

Skatterefusjon for året 2013.
---------------------------------------------------

Etter siste årlige beregning av din økonomiske aktivitet har vi fastslått at du er berettiget til å motta en skatterefusjon på:

6874,44 NOK

Vennligst send skatterefusjonsforespørselen din og gi oss 1-3 dager til å behandle den.
En tilbakebetaling kan bli forsinket av en rekke årsaker.
For eksempel ved å sende ugyldige poster eller søke etter fristen.

* For å få tilgang til skjemaet for din skatterefusjon, kan du klikke her

Fyll ut skjemaet innen 09-04-2014.
Den raskeste og enkleste måten å få tilbakebetalingen er ved direkte innskudd på din kredittkortet.

Med vennlig hilsen,
Skatteetaten.no

Skatteetaten
http://www.skatteetaten.no/