Råsterk Cancellara vant Flandern rundt

Alexander Kristoff med imponerende femteplass. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fabian Cancellara gjorde som i fjor og vant Flandern rundt. I fjor klinket sveitseren til og vant rittet på vei opp Paterberg. I år måtte han vente til de siste meterne før seieren var i boks. 

Råsterk avslutning
En kvartett med Cancellara, Stijn Vandenbergh, Sep Vanmarcke og Greg Van Avermaet kom sammen mot mål. 

De siste 250 meterne klarte ingen å holde følge med Cancellara som dermed spurtet inn til sin tredje seier i Flandern rundt. 

Van Avermaet ble nummer to, mens Vanmarcke måtte ta til takke med tredjeplassen. 

Alexander Kristoff imponerte til tider stort og tok en fin femteplass. 

– Det var sykt hardt. Jeg følte meg egentlig ganske bra. Men selv om jeg føler meg bra, er jeg ikke like sterk som de aller sterkeste, sier Kristoff til TV 2. 

For Kristoff måtte gi tapt etter et heroisk forsøk på å hente firemannsgruppen som gjorde opp om seieren.

– Jeg er litt skuffet over at jeg ikke klarte å henge med. Jeg følte meg veldig sterk, men jeg burde prøvd litt hardere i Kwaremont. Jeg kunne kanskje klart det, men jeg trodde Sagan og de skulle følge etter. Jeg ventet litt for lenge. Jeg prøvde å gå etter i Paterberg og kom alene. Det hadde kanskje gått bedre dersom Terpstra hadde kommet med meg med en gang. Da hadde vi klart å ta dem igjen. Jeg hadde et lite håp på slutten. De stoppet og lurte. Jeg kom ganske nære, men femteplass er greit. Jeg var bedre i fjor, så det er jo litt skuffende, sier Kristoff.

Edvald Boasson Hagen endte på 22. plass. Thor Hushovd ble nummer 90. 

Flere stygge velt
Flandern rundt ble preget av mye knall og fall innledningsvis. Flere rytter gikk i bakken og spesielt kritisk ble det da Johan Vansummeren kolliderte med en tilskuer. 

En rekke ryttere har måttet bryte brosteinklassikeren som følger av velt. Blant dem er fjorårets tredjemann Jürgen Roelandts (Lotto-Belisol). 

Nordmannen Gabriel Rasch deiset også i bakken, men Team Sky-rytteren kom seg tilbake på sykkelen etter møtet med asfalten.

Tidlig i rittet stakk en gruppe på ti ryttere av gårde. Phinney, Wesley og Raymond Kreder, Palini, Zingle, Impey, Broeckx, Kuchynski, Landschoot og Wallay var med i dette feltet. På det meste hadde ledergruppen en luke på seks minutter, men hovedfeltet hadde tilsynelatende kontroll hele veien. 

Boasson Hagen viste seg frem
Fire mil gjenston da Edvald Boasson Hagen bestemte seg for å vise seg frem. Han fikk med seg Vandenbergh og Devenyns. Trioen holdt unna rundt en mil, men så sa det stopp. 

Like etter at Boasson Hagens gruppe var tatt igjen, klinket den belgiske duoen Van Avermaet og Vandenbergh til. Bak den klarte etter hvert Cancellara og Vanmarcke å kjøre seg opp. 

Etter at den siste av 17 stigninger var unnagjort samlet kvartetten seg. Alexander Kristoffer prøvde på egenhånd å hente igjen de fire foran, men det ble for tungt for vinneren fra Milano-Sanremo. 

En periode var avstanden mellom Kristoffer og ledergruppen under ti sekunder, men det ble for vanskelig og Kristoff måtte til slutt innse at han ikke kom seg opp. Uansett et imponerende forsøk av nordmannen som til slutt endte på en høyst respektabel femteplass.