FIKK SPARKEN: Norwichs manager. Foto: Scanpix
FIKK SPARKEN: Norwichs manager. Foto: Scanpix

Hughton fikk sparken: – En panikkavgjørelse

– Klubbens dårlige form ga oss ikke et valg, skriver klubben i pressemelding. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norwich slapp i kveld en pressemelding der de informerer om at Chris Hughton har blitt sparket. Neil Adams overtar jobben med umiddelbar virkning.

Neil Adams spilte for Norwich fra 1993 til 1999, og spilte totalt 206 kamper for The Canaries. Den siste tiden har han ledet klubbens U18-lag, med seier i juniorutgaven av FA-cupen, før han nå altså overtar jobben som klubbens manager.

– En panikkavgjørelse

TV 2-kommentator Kasper Wikestad er ikke nådig i sin dom over klubbens avgjørelse.

– Det er overraskende at det skjer nå. Sesongen er på mange måter kjørt. Jeg kunne skjønt det om de sparket ham for tre måneder siden. Signalene var akkurat de samme. Da hadde det vært det eneste riktige å gjøre. At klubben sparker Chris Hughton nå, vitner om en merkelig panikkavgjørelse, sier Wikestad til TV 2 Sporten.

Kommentatoren er ikke imponert over det Chris Hughton har utrettet i Norwich denne sesongen.

– Isolert sett så er det trist at han fikk sparken, men Chris Hughton har ikke levert som manager. Han kjøpte nye spillere for 25 millioner pund i sommer, men Norwich har levert begredelig fotball denne sesongen, sier Wikestad, og minner om at Norwich i realiteten har én kamp igjen denne sesongen.

– At de sparker ham før sesongens viktigste kamp, oppgjøret mot Fulham, sier meg at klubben har fått panikk, sier han.

Etter  skjebnekampen mot Fulham avslutter Norwich sesongen med kamper mot Liverpool (h), Manchester United (b), Chelsea (b) og Arsenal (h).

– Til sommeren må Norwich få inn en trener som kan utvikle potensialet i spillertroppen, som jeg mener er stort. Som jeg sier, så ble det hentet spillere for 25 mill. pund før sesongen og da kan du forvente at klubben ikke skal ligge i bunnen av tabellen og spille destruktiv og feig fotball som Norwich har gjort denne sesongen, påpeker han. 

Skylder på dårlige resultater

Klubben selv mener at den dårlige formen ikke har levnet dem noe valg. 

– Styret i Norwich City har bestemt seg for å gi klubben maksimale forutsetninger for å sikre poengene som behøves frem til sesongslutt for å sikre plassen i Premier League. Chris' prestasjoner da han ledet City til en ellevteplass i Premier League forrige sesong var strålende, og han representerte klubben med verdighet gjennom hele hans tid her, skriver klubben på sin hjemmeside.

Chris Hughton er ikke alene om å forlate klubben. Colin Calderwood og Paul Trollope, medlemmer av Hughtons støtteapparat, må også gi seg i klubben.

– Vi ønsker å rette en hjertefølt takk til Chris Hughton, Colin Calderwood og Paul Trollope for deres harde arbeid på klubbens vegne siden de overtok i juni 2012. Formen den siste tiden, med tap i fire av seks Premier League-kamper og seks strake bortetap, har imidlertid ikke gitt klubben noe valg. 

– Vi har alle muligheter

– Det vil være en massiv underdrivelse å si at jeg er fornøyd med å bli tilbudt muligheten til å lede Norwich. Folk vet hva denne klubben betyr for meg, så jeg trenger ikke si at vi skal gjøre alt vi kan for å sikre klubbens plass i Premier League, sa Adams til klubbens hjemmeside. 

– Disse siste fem kampene vil være en stor prøve for oss, men med full støtte fra våre fantastiske supportere har vi alle muligheter til å nå målet vårt. 

Klubbens daglige leder, David McNally, er overbevist om at de har gjort det riktige valget.

– Neil er en progressiv og suksessful trener som har tjent klubben som spiller og som medlem av vårt trenerteam over to tiår. Med våre fantastiske supporter i ryggen i de gjenstående kampene vil vi drastisk øke våre sjanser til å få en suksessfull slutt på sesongen.