Ny seier for håndballgutta: – Gir tro på Berges prosjekt

Norge tok søndag en ny skalp i Golden League-turneringen i håndball. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under Robert Hedin ble Norges håndballherrer mest kjent som «nesten»-laget på grunn av sine mange hederlige tap.

Nå har Norge omsider begynt å vinne kamper. Christian Berge ledet Norge til en oppløftende seier over vertsnasjonen Danmark 32-31 i Golden League-turneringen i håndball fredag kveld. 

To dager senere ble Slovenia slått 30-28.

STORSPILTE: Norges Espen Lie Hansen. AFP PHOTO / SCANPIX / BO AMSTRUP
STORSPILTE: Norges Espen Lie Hansen. AFP PHOTO / SCANPIX / BO AMSTRUP

– Gir tro på Berges prosjekt
Slovenia ledet 15-14 etter førsteomgang, men en glitrende andreomgang sikret en ny skalp for Christian Berges menn.

– Vi har vært «nesten»-laget i lang tid nå, men nå klarer vi endelig å vippe kamper i Norges favør. Dette gir selvtillit og tro på prosjektet Berge har satt i gang, og det gir økt tro foran kvalikkkampen mot Østerrike i juni, poengterte TV 2 Sportens håndballekspert Bent Svele.

Norges ferske landslagssjef Christian Berge var naturlig nok storfornøyd med å ta sin andre seier av tre mulige etter at han ble ansatt som ny hovedtrener for håndballherrene.

– Jeg synes at vi sliter store deler av kampen og har ikke det samme tempoet som vi viste mot Danmark. Fem minutter ut i andreomgang øker vi tempoet betraktelig, selv om vi var småtrøtte og småslitne. Det er veldig viktig at vi vinner igjen, sa en glad og lettet Berge til TV 2 Sporten like etter kampslutt.

Lie Hansen storspilte
Espen Lie Hansen markerte seg som Norges beste spiller mot Slovenia. Den 194 centimeter høye  Bjerringbro-Silkeborg-spilleren scoret åtte mål.

– Ja, jeg er veldig fornøyd med det Espen Lie Hansen viser. Han gjør utrolig mye bra, mente Berge om Lie Hansens innsats.