Maktdemonstrasjon i én periode holdt for Oilers

Stavanger Oilers slo tilbake mot Vålerenga i sluttspillfinalen i ishockey.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga slo Stavanger Oilers 4-2 i Jordal Amfi i den første sluttspillfinalen fredag.

I kamp nummer to slo Oilers tilbake og vant med samme sifre i egen ishall.

Stavanger Oilers la grunnlaget for seieren i første periode. 

– Vi var veldig gode i den første perioden. Da spilte vi sånn som vi spiller når vi er på vårt beste, direkte og aggressivt. Dessverre klarte vi ikke følge opp hele kampen, sa Oilers-trener Petter Thoresen til Stavanger Aftenblad etter kampslutt.

Maktdemonstrasjon av Oilers
Etter en regelrett maktdemonstrasjon preget av tempo, duellkraft og flott hockey gikk Oilers av isen med 2-0-ledelse etter scoringer av Christian Dahl Andersen og Mathias Trettenes. 

Midtperioden endte målløst, og da Petter Røste Fossen øket ledelsen til 3-0 i tredje periode trodde de drøye 4000 tilskuerne DNB Arena at seieren var sikret.

Vålerenga nektet imidlertid å gå av isen som slakt og slo umiddelbart tilbake. Først reduserte Jonte Berg til 1-3 i overtall, og fem minutter før slutt sørget en kanonscoring av Fredrik Csisar for at stillingen plutselig var 3-2.

De siste minuttene tok Vålerenga keeper Steffen Søberg av banen i jakten på utligningsmålet. Det utnyttet Oilers best. 

Scoret i åpent mål
13 sekunder før slutt snappet Travis Ehrhardt pucken etter et Vålerenga-angrep og sendte ballen i det åpne målet. Kampen endte dermed med 4-2-seier til Stavanger Oilers og 1-1 i antall kamper.

Neste kamp i best av sju-serien spilles tirsdag i Oslo.