Sterk sluttspurt ga VIF-seier mot Glimt

Vålerenga startet og avsluttet best i søndagens eliteseriekamp. Det var akkurat nok til å slå nyopprykkede Bodø/Glimt 3-1 på Ullevaal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga - Bodø/Glimt 3-1 (1-1): 

Kjetil Rekdals mannskap føk ut av startblokkene og virket akkurat så revansjsugent som det burde etter å ha blitt rundspilt og slått 2-0 i serieåpningen.

Søndag ble Bodø/Glimt slått 3-1, blant annet takket være to scoringer av islendingen Vidar Örn Kjartansson.

Etter kampen var Vålerenga-trener Kjetil Rekdal ekstremt lettet.

– Vi viste at vi har litt å komme med. Og Vidar viste at han er en god spiss. Han scorer noen vanvittige mål på trening. Det var fantastisk for han og fantastisk for oss å få han i gang. Ekstremt deilig, sier trener Kjetil Rekdal til C More.

Tomålsscoreren var høyt oppe etter seieren over Glimt.

– Utrolig, helt utrolig deilig. Det føles veldig bra, jeg følte at jeg kom til å score i dag, og så scoret jeg to, sier Kjartansson til C More etter kampen. 

– Tør for lite og er engstelige
Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen mente nederlaget var fortjent.

– Vi taper jo fortjent. Jeg er ikke fornøyd i dag, vi tørr litt for lite. Det er små marginer, men alt i alt så taper vi fortjent, sa han i intervjuet med C More.

Og slo fast:

– Vi tør for lite og blir engstelige. Men det er god læring i det også. Vi må bare ta med oss det vi kan lære av denne kampen og gjøre det bedre neste gang, sa Halvorsen til C More, og fikk full støtte av sin kaptein:

– Det er skuffende. Vi kommer skjevt ut, men henter oss godt inn igjen. Og selv om vi er farlige på noen kontringer, er vi ikke gode nok i 2. omgang, sa Glimt-kaptein Ruben Imingen til C More like etter kampslutt.

Brukte sju minutter
Knappe sju minutter tok det før Oslo-laget fikk betalt for strevet. Diego Calvo slo inn fra kanten, og spydspissen Vidar Örn Kjartansson viste god avslutningsteknikk da han satte ballen opp i nærmeste hjørne med et volleyskudd.

Bodø/Glimt måtte svare, og gjorde det uten å ta de helt store risikoene i sin trygge 4-1-4-1-formasjon. Midtbanemannen Papa Alioune Ndiaye viste at han kan bli en «hit» i eliteserien, men all verden skapte ikke gjestene fra Bodø.

Iallfall ikke før den alltid aktive Trond Olsen var på farten i det 37. minutt. VIF slurvet på egen halvdel, og Ndiaye satte opp lynvingen. Han dro seg inn i feltet, lurte Niklas Gunnarsson og tuppet ballen forbi Gudmund Kongshavn til 1-1.

Etter scoringer ventet 40 kjedelige minutter på et høstkaldt Ullevaal. Et slurvete Vålerenga ga Glimt noen overgangssjanser, mens gjestene ga bort en rekke cornere, uten at det hjalp Rekdals disipler.

Sterk sluttspurt
En sterk sluttspurt sørget for at Vålerenga sikret seg seieren. 

Rasmus Lindkvist satte inn 2-1-scoringen i det 79. minutt, og i siste spilleminutt scoret Vidar Örn Kjartansson sitt andre for dagen, denne gang fra straffemerket. Vålerenga fikk straffespark etter at Vieux Sané handset innenfor 16-meteren for å stoppe Kjartansson.

(©NTB/TV 2 Sporten)

SCORET TO: Vidar Örn Kjartansson ga hjemmelaget ledelsen 1-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Bodø/Glimt på Ullevaal stadion søndag.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SCORET TO: Vidar Örn Kjartansson ga hjemmelaget ledelsen 1-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Bodø/Glimt på Ullevaal stadion søndag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix