Solskjær slaktes: – Han har levert til stryk

Ekspertene tar for gitt at Cardiff nå rykker ned, og mener Solskjær ikke har gjort nok for å redde klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cardiff trengte tre poeng mot Crystal Palace. De fikk i stedet tre mål i ansiktet, og må nå innfinne seg med at veien til sikkerhet er fryktelig lang.

Joacim Jonsson, tidligere sportssjef i Fredrikstad, mener Solskjær har prestert alt for dårlig.

– Han kom til Molde og fikk frie tøyler. Han kunne begynne å diktere kamper i norsk fotball. I Premier League har virkeligheten vært en helt annen. Han kom dit og følte seg nok litt uovervinnelig. Han tenkte han skulle ta Premier League med storm, ved å angripe og spille sitt eget spill. Dette laget er ikke godt nok, er Joacim Jonssons knallharde dom.

– Det defensive står til stryk

Jonsson mener at aktiviteten på overgangsmarkedet har vært alt for dårlig, og at Solskjær ikke forholdt seg realistisk til spillermaterialet han har hatt til disposisjon.

– Når han i tillegg misbruker overgangsvinduet på det groveste, da må man forholde seg til hvilket material man faktisk har, spille kynisk og forsvare seg. Det har han ikke klart å gjøre. Den defensive organiseringen skal i utgangspunktet være den enkleste delen i fotballfaget. Der har Solskjær levert til stryk. 

Også i Wales møtes Solskjær med sterk kritikk. Cardiff-ekspert Steve Tucker er, i likhet med Jonsson, rystet av lagets dårlige forsvar.

– Under Malky Mackay klaget man over at Cardiff var for defensivt innstilt, for kjedelige og manglet dynamikk. Det kan ha vært sant, men hva ville ikke Cardiff gitt for noe av den soliditeten nå?, skriver han i sin oppsummering av situasjonen

For mange endringer

Tucker anklager også Solskjær for å gjøre en rekke endringer uten mål og mening.

– Vi lærte ikke i dag at Solskjær liker å gjøre endringer. Vi fikk det bekreftet. I dag gjorde han tre endringer i lagoppstillingen, og la om formasjon fra 352 til 4132.

– De som mener at han burde holdt seg til en kjerne av spillere og en fast formasjon, har fått argumentene sine styrket enda en gang. Cardiff så fortapte ut, manglet momentum og rytme, og til tider en klar forståelse av hva de egentlig skulle gjøre. Endringene underveis i kampen var også uinspirerende.

Dæhli et av få lyspunkt

Med norske øyne finnes det imidlertid ett lyspunkt i Cardiffs mørke situasjon. Mats Møller Dæhli får skryt for sine prestasjoner i Premier League.

– Det var ikke mye positivt å hente ut av dette oppgjøret, men igjen var prestasjonene til Mats Møller Dæhli en av dem, skriver Tucker.

– Redningsmannen fra The Hawthorns fikk sin første kamp fra start i dag, og viste at han kommer til å bli en svært dyktig spiller.