David Letterman gir seg neste år

Pensjonerer seg etter 30 år på TV.

CELEBRE GJESTER: President Barack Obama er på besøk hos David Letterman, som har hatt de aller fleste kjente amerianske og utenlandske personer på besøk på showet sitt gjennom 22 år. Foto: AP Photo/Carolyn Kaster.
CELEBRE GJESTER: President Barack Obama er på besøk hos David Letterman, som har hatt de aller fleste kjente amerianske og utenlandske personer på besøk på showet sitt gjennom 22 år. Foto: AP Photo/Carolyn Kaster.

David Letterman (66) kaster inn håndkleet etter mer enn 30 år på TV-skjermer verden over. Rolling Stone skriver at 66-åringen har bestemt seg for å pensjonere seg i løpet av 2015. 

Ifølge magasinet diskuterte Letterman avgjørelsen i under torsdagens innspilling av hans eget program «The Late Show». 

R.E.M.-gitarist røpet planene

Det var tidligere R.E.M.-gitarist Mike Mills som først røpet nyheten på Twitter. Han twitret følgende da han gjestet programmet torsdag: 

– Dave bekreftet nettopp at han pensjonerer seg, skrev han og tagget posten med 2015. 

CBS bekrefter exiten

Lettermans TV-kanal CBS bekrefter programlederens planer om å forsvinne fra rampelyset.

– Da Dave bestemte seg for en ett år lang fornyelse av hans nåværende kontrakt, visste vi at denne dagen nærmet seg. Men det betyr ikke at øyeblikket er noe mindre smertefullt for oss. I 21 år har David Letterman beæret oss med humoristiske sans, dybde og brillianse som har vært helt unik i TV-historien, skriver CBS-sjef Leslie Moonves i en offisiell uttalelse.

Debuterte i 1982

Letterman startet opp med Late Tonight på NBC i 1982, men tok med seg showet til CBS i 1993 etter at NBC valgte Jay Leno til å ta over etter legendariske Johnny Carson som vert på The Tonight Show.

Gjennom en årrekke har celebre gjester vært på besøk. President Obama var tydelig tilhenger av Letterman, og skrev på sosiale medier at «Det er mer en 10 grunner til at David Letterman vil bli savnet.»

Mot slutten av hvert program gjester også nye og gamle artister og band på talkshowet. Norske artisker har også fått spille på showet for millioner av TV-seere verden over. Både Sissel Kyrkjebø og Sondre Lerche har vært på showet hele to ganger. Også Maria Mena har stått på scenen i beste sendetid.

Kunngjøringen om at han gir seg kommer få uker etter at Jimmy Fallon tok over etter Jay Leno på NBCs Tonight Show. (NTB/TV 2)