Jonevret etter 0-0 mot Godset: – En drittkamp

Nå gleder Vikings trener Kjell Jonevret seg mest av alt over at gressmatta på Viking Stadion skiftes ut. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Viking - Strømsgodset 0-0:

Slik var Viking - Godset minutt for minutt

Viking Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Verken Viking eller Godset klarte å score i fredagens oppgjør i Tippeligaen. 

Kampen endte 0-0 – et resultat kanskje Godset hadde størst grunn til å være fornøyd med under de dårlige baneforholdene på Viking Stadion. 

– En drittkamp
Viking-trener Kjell Jonevret mente oppgjøret ikke ble særlig severdig.

– Det var ikke mye som varmet, spesielt i førsteomgang. Jeg synes det var en dårlig fotballkamp og det var ikke så mye å glede seg over. Det var en drittkamp, i hvert fall i første omgang, for å si det sånn, sa svensken til TV 2 Sporten etter kampen.

– Var det noe som gledet?

– Ja, det som skjer bak meg nå. At de holder på og bytter gressmatten, svarte Jonevret.

Ronny Deila støttet svensken.

– Ja, jeg er enig. Viking var hakket bedre enn oss og vi kom hit for å forsvare oss. Vi visste at vi måtte organisere oss godt her og vi visste hvilken bane vi kom til. Jeg er stolt over gutta, vi har ikke for vane å ta poeng her i Stavanger, mente Godsets suksesstrener.

– Happy med ett poeng
Godsets keeper Adam Larsen Kwarasey, som stod for flere gode redninger i løpet av oppgjøret, er enig med sin sjef Ronny Deila.

– Det var bra med ett poeng her. Viking er et bra hjemmelag og dette ble en tett og jevn kamp hele veien, oppsummerte keeperen.

– Så du er happy?

– Ja, jeg er fornøyd med ett poeng slik kampen ble. Vi vil alltid vinne, men her i Stavanger er vi fornøyd med ett poeng. Viking hadde lyst til å vinne og skapte en del farligheter mot slutten, men det var ikke allverden, svarte sisteskansen.

– Målet er fremdeles gullmedalje?

– Ja, vi skal ta så mye poeng som mulig. Men i dag er jeg imponert over at vi fikk med oss ett poeng her med så mange sentrale spillere ute i backrekka, svarte Adam Larsen Kwarasey.

Gode sjanser
Både Veton Berisha og Björn Daniel Sverrisson hadde gode muligheter i begynnelsen av andreomgang.

0-0: Verken Viking eller Godset klarte å score i Stavanger. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
0-0: Verken Viking eller Godset klarte å score i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey forhindret imidlertid scoring ved begge anledninger.

Kantspilleren Yann-Erik de Lanlay viste seg frem med flere flotte dribleraid, men også han sviktet med avslutningene.

Snytt for straffespark?
Vikings helt fra 2-2-kampen mot RBK i serieåpningen, Jón Dadi Bödvarsson, kom inn et kvarter før slutt. «Jokeren» måtte imidlertid sammen med sine lagkamerater gå målløs av banen.

Like før slutt gikk islendingen i bakken innenfor Godsets 16-meter etter en duell med Godsets Jarl André Storbæk. Publikum ropte på straffe, men dommer Dag Vidar Hafsås vinktet spillet videre.

TØFFE DUELLER: Oppgjøret mellom Viking og Godset ble preget av tette dueller. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
TØFFE DUELLER: Oppgjøret mellom Viking og Godset ble preget av tette dueller. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– I den situasjonen luktet det straffespark, mente kommentator Asbjørn Myhre etter å ha sett reprisen av situasjonen.

Bödvarsson var imidlertid uenig.

– Nei, jeg tror ikke det var straffe i den situasjonen der, innrømmet han overfor TV 2 Sporten etter kampslutt.

Tam førsteomgang
Første omgang ble preget av lavt tempo og få målsjanser. Baneforholdene gjorde det vanskelig både for Viking og Godset å få skikkelig dreis på pasningsspillet.

– Banen må nok ta litt av skylden, men det var ikke mye finspill utpå der i første omgang. Viking var nok likevel det farligste laget, mente TV 2-ekspert Freddy Dos Santos om de første 45 minuttene på Viking Stadion.

Veton Berisha hadde den største og eneste målsjansen i førsteomgang. Trond Erik Bertelsen skled gjennom Godset-forsvaret og fant Berisha med et innlegg langs bakken. 

Viking-spissens avslutning gikk imidlertid like utenfor. Godset på sin side traff ikke mål på en av sine tre avslutninger i førsteomgang.

Slik startet lagene:

Viking: 1.Arild Østbø – 14. André Danielsen, 5.Sverrir Ingason, 20. Indridi Sigurdsson, 2.Trond Erik Bertelsen – 7. Björn Daniel Sverrisson, 4. Joackim Jørgensen, 8.Vidar Nisja, 16.Yann-Erik de Lanlay – 23.Steinthor Thorsteinsson, 10. Veton Berisha

Godset: 12. Adam Larsen Kwarasey – 27.Jarl André Storbæk, 26. Lars Christopher Vilsvik, 3. Lars Sætra – 28. Marius Høibråten, 9. Øyvind Storflor, 20. Mohammed Abu, 11.Martin Rønning Ovenstad – 15. Flamur Kastrati, 19. Gustav Medonca Wikheim, 23.Thomas Sørum.

Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad Fotball

Viking klarte uavgjort 2-2 mot Rosenborg i serieåpningen, mens regjerende seriemester Strømsgodset slo Start 4-2 i Drammen.