Berge fikk sin første seier: – Dette var moro

I sin andre kamp som landslagssjef ledet Christian Berge Norge til seier mot Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danmark - Norge 31-32:

Aalborg/Bergen (TV 2 Sporten): Christian Berge måtte seg seg slått 27-25 av Frankrike i sin debut som landslagstrener for Norge tidligere denne uken.

Fikk sin første seier
Fredag fikk den ferske landslagssjefen sin første seier.

Norge tok en knepen 32-31-seier i den andre kampen i Golden League-turneringen i håndball.

JUBLET FOR SEIER: Christian Berges unge mannskap slo Danmark.  Foto: Claus Fisker / NTB scanpix
JUBLET FOR SEIER: Christian Berges unge mannskap slo Danmark.  Foto: Claus Fisker / NTB scanpix

– Ja, dette var moro. Vi er gode i store perioder. Jeg er veldig glad for at vi vinner denne kampen til slutt. Men vi skal jobbe beinhardt videre, selv om jeg er glad for at vi endelig vinner, sa Berge til TV 2 Sporten etter kampen.

– Hva betyr det å slå Danmark?

– Uansett hvem vi slår så er det moro. Jeg er veldig glad i å vinne. Om det er Danmark eller Frankrike spiller ingen rolle, gliste Berge.

– Imponerende
Bent Svele var imponert over Norges prestasjoner.

– Jeg er imponert over måten Norge gjennomfører denne kampen på. Børge Lund styrte kontringene og vi kjemper og tar skalpen til Danmark på en imponerende måte, sa TV 2 Sportens håndballekspert Bent Svele ved kampslutt.

I andreomgang fulgte lagene hverandre til 17-17 før Norge stakk i fra og tok ledelsen 20-17.

Anført av Espen Lie Hansen, Magnus Gullerud, Christoffer Rambo og Børge Lund øket Norge til 23-19 og øket deretter til 25-20-ledelse med et kvarter igjen å spille. 

Thriller i sluttminuttene
Så våknet det danske maskineriet. Danskene startet opphentingen og reduserte først til 27-29 og like etter til 29-30 da Norge var i undertall. 

Det ble noen spennende sluttminutter av kampen, men Norge beholdt ledelsen kampen ut og tok til slutt en knepen 32-31-seier. Norge scoret totalt sju kontringsmål i andreomgang.

Kampen var forøvrig Michael V. Knudsen avskjedskamp for Danmark. Etter 244 landskamper for danskene sa han stopp for videre landslagsspill etter oppgjøret mot Norge.

– Mye postivt for Norge
En imponerende førsteomgang la grunnlaget for seieren.

Ved pause var stillingen 14-14.

– Vi hang lenge med godt i kampen og ledet 11-8 i en periode. Men danskene kom tilbake da vi ikke klarte å være disiplinerte nok. Det var gledelig at vi scoret fem kontringsmål og stod kompakt bakover, og periodevis spilte bra angrepsspill. Alt i alt var det mye positivt for Norge her, oppsummerte TV 2 Sportens håndballekspert Bent Svele.

Norge møter Slovenia i Golden League-turneringen i håndball søndag.