Thoresen rasende etter tap: – Så ut som noen redde guttunger

Vålerenga dro det lengste strået i den første finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga-Stavanger Oilers 4-2

Vålerenga har kommet best i gang i finaleserien mot Stavanger Oilers. Hjemme i Jordal Amfi endte det med 4-2-seier for blåtrøyene.

– Ynkelige
Det gjorde Oilers-trener Petter Thoresen alt annet enn fornøyd. Spesielt førsteperioden, der Oilers tapte 0-2, gjorde Thoresen opprør.

– De så ut som noen redde guttunger som var på isen de første 20 minuttene. Vi får noen baklengs fordi vi er passive, står med lua i hånden og lurer på hvor gode Vålerenga egentlig er. Det straffer seg, sier Thoresen.

Ting bedret seg for gjestene etter en liten pauseprat. I den andre perioden scoret Oilers det eneste målet.

Første NM-finale i ishockey mellom Vålerenga IF og Stavanger Oilers på Jordal Amfi i Oslo fredag kveld.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Første NM-finale i ishockey mellom Vålerenga IF og Stavanger Oilers på Jordal Amfi i Oslo fredag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Jeg gjør ikke så veldig mye. Jeg bytter litt på rekkene og forteller dem hvor ynkelige de så ut på isen. En ting er ikke å få til alt, men ikke å stille opp til kamp i en finale - da hadde det vært bedre å dra på påskeferie i Valdres, sier Thoresen.

– Forferdelig periode
Etter å ha dominert i den første perioden, lå den første pucken i nettet etter drøyt åtte minutter av kampen. Tobias Lindstrøm styrte pucken i mål til 1-0-ledelse for hjemmelaget.

Vålerenga fortsatte å styre spillet, men måtte vente helt til slutten av perioden før mål nummer to kom. Denne gangen gikk Daniel Sørviks skudd direkte i mål.  

Med 20 skudd mot målet til Ruben Smith gikk Vålerenga i garderoben med 2-0-ledelse.

– Nei, dette var en forferdelig periode, sa Oilers-spiller Snorre Hallem til TV 2 etter perioden.

En tydelig oppgitt Petter Thoresen ga nok noen riktige beskjeder i pausen, for Oilers løftet seg markant i midtperioden. Fire minutter før periodeslutt fikk endelig «siddisene» noe å juble for.

Et skudd gikk i pleksiglasset bak Vålerenga-buret, men heldigvis for Peter Lorentzen spratt den tilbake. Pucken dalte ned foran Lorentzen som fikk dyttet inn 1-2.

Stavanger Oilers reduserer til 2-1. Første NM-finale i ishockey mellom Vålerenga IF og Stavanger Oilers på Jordal Amfi i Oslo fredag kveld.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Stavanger Oilers reduserer til 2-1. Første NM-finale i ishockey mellom Vålerenga IF og Stavanger Oilers på Jordal Amfi i Oslo fredag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Nå ser det ut som Vålerenga begynner å slite, sa Lorentzen på vei inn i garderoben.

Vålerenga var sterkest
Men et Vålerenga som ifølge Brede Frettem Csiszar var «pissdårlige i andreperiode» slo tilbake. Lindstöm satte pucken i nettet til 3-1-ledelse for Vålerenga i power play.

Oilers nektet å gi opp og Lorentzen fikk satt inn 2-3-redusering med drøyt tre minutter igjen av kampen. Muligheten for spilleforlengelse var til stede, men...

I sluttsekundene tok Oilers ut keeper og satset alt på utligningen. Det kostet - Vålerenga fikk tak i pucken og Jonte Berg satte inn 4-2 i tomt bur.

Dermed endte det med 4-2-seier til vertskapet i best av sju-serien.