Sauerland vil ta Brækhus til retten

Mens manager Rune Brynhildsen sier 32-åringen har bokset sin siste kamp for tyskerne. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo/Hamburg (TV 2) - Vi har signert en bindende avtale med Cecilia Brækhus, og den avtalen varer ett år til. Så hun er bundet eksklusivt til oss, mener promotor i Sauerland Event, Kalle Sauerland overfor TV 2. 

Det stiller Brækhus manager seg helt uforstående til. 

- Realitetene jeg har innblikk i er helt annerledes. Hun har en kontrakt som utløper, og har bestemt seg for å ikke forlenge den avtalen. Sånn som det ser ut nå er det ikke noe klima for at hun kommer til å bokse mer for Team Sauerland, sier Rune Brynhildsen. 

TV 2 har ikke lykkes å komme i kontakt med Brækhus i dag, og Brynhildsen vil ikke kommentere hvor lenge de mener kontrakten løper. Men siden 32-åringen allerede har avlyst det planlagte boksestevnet i København 24. mai, er det tydelig at Brækhus-leiren mener det er snakk om langt kortere tid enn det Sauerland hevder de har svart på hvitt. 

Frykter ikke rettssak 

Brækhus skal ha avlyst dagens trening med sin tyske trener, og dersom hun nekter å bokse for tyskerne inneværende sesong vil de ikke nøle med å ta henne til retten. 

- Det er mange steg mellom her vi er nå og en rettssak, men i verste fall ender saken der, slår sjefen for promotor-selskapet fast.

Det skremmer likevel ikke Brynhildsen.  

- Hva Sauerland måtte true med får vi ta som det kommer. Vi mener at vi har en veldig god sak, og står på vår forståelse av avtalen. Jeg ser det som ganske usannsynlig at denne saken havner i rettssystemet, hevder han. 

- Ikke bare Sauerland som arrangerer boksekamper

 Tyskerne mener Brækhus har få andre alternative promotor-selskaper i Europa, men ifølge Brynhildsen er interessen stor. 

- Det er ikke bare Team Sauerland i Europa som arrangere boksekamper, og når du er verdens beste kvinnelige bokser så sier det seg selv at det er stor interesse i flere grupperinger for å samarbeide. Men vi har ikke begitt oss inn på noen diskusjoner, eller vurderinger av de. Vi vet bare at interessen er veldig stor, hevder han. 

- Kan det være aktuelt å kun samarbeide med en TV-kanal, og ikke et promotorselskap?

Det er ingenting som skal utelukkes i bokseverdenen, eller i idrettsverdenen forøvrig, sier han og understreker at Brækhus kommer til å bokse i 2014. 

- Sannsynlig med kamper i Norge

Debatten om oppheving av knockoutloven i Norge pågår for fullt, og Brynhildsen ser naturlig nok med positive øyne på muligheter som kan åpne seg her hjemme. 

- Planlegger dere kamper i Norge?

Når det gjelder kamper og arrangementer så ser vi jo litt lenger frem enn mai, det må jeg innrømme, sier han og legger til:

- Jeg tror det er veldig sannsynlig at det innenfor en viss tid blir arrangert profesjonell kvinneboksing i Norge.