Cecilia Brækhus og promotør Nisse Sauerland etter tittelkampen i weltervekt-klassen mot Oxandia Castillo fra Den Dominikanske Republikk under Nordic Fight Night i Frederikshavn. Nå vil ikke Brækhus holde frem samarbeidet.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Cecilia Brækhus og promotør Nisse Sauerland etter tittelkampen i weltervekt-klassen mot Oxandia Castillo fra Den Dominikanske Republikk under Nordic Fight Night i Frederikshavn. Nå vil ikke Brækhus holde frem samarbeidet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Brækhus avslutter samarbeidet med Sauerland

Uenighet om kontrakt gjør at Cecilia Brækhus avslutter samarbeidet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hamburg (TV 2/NTB): Cecilie Brækhus og Sauerland er uenige om veien videre. Ifølge bokserens talsperson vil hun ikke fornye avtalen med det tyske promotorselskapet, skriver VG.

Konflikten mellom Brækhus og Sauerland skal ha tatt en dramatisk vending torsdag. Lengden på kontrakten og innholdet i den er blant tingene partene er uenige om, ifølge kommersiell manager og talsperson Rune Brynhildsen.

– Jeg kan bekrefte at Cecilias advokater i dag formelt har gitt Team Sauerland beskjed om at hun ikke aksepterer tilbudet om å bokse 24. mai. Uenighetene om den videre kontrakten med Sauerland er så store at hun ha bestemt seg for å avslutte samarbeidet, sier han til VG.

Samtidig understreker han at Brækhus ikke bryter kontrakten. Hun undertegnet i fjor en avtale som gjaldt til og med kampen mot franske Myriam Lamare. Dersom hun skal bokse flere kamper, må innholdet i avtalen reforhandles.

Promotor Nisse Sauerland sier at han ikke har fått beskjed om at Brækhus har bestemt seg for å avslutte samarbeidet. Men han bekrefter at Sauerland har fått beskjed om at hun ikke ønsker å bokse på det planlagte stevnet i København 24. mai.

– Jeg vil høre direkte fra Cecilia at hun ikke vil være med oss. Jeg finner det litt rart – jeg vet ikke hva vi har gjort galt? Det er det første jeg ville spurt om. Vi har holdt oss til avtalen på hvert eneste punkt. Vi har aldri gitt oss på noe og vi har støttet henne gjennom karrièren. Vi ga henne den første verdensmestertittelen. Vi har gjort henne til en stjerne utenfor ringen. Jeg synes vi har gjort en god jobb, sier Kalle Sauerland til TV 2.

(©NTB/TV 2)