- DER JEG TRIVES BEST: Nicki Bille Nielsen påstår han har trivdes godt på høyrekanten, men legger ikke skjul på at det er plassen som midtspiss som er drømmerollen. Foto: SCANPIX
- DER JEG TRIVES BEST: Nicki Bille Nielsen påstår han har trivdes godt på høyrekanten, men legger ikke skjul på at det er plassen som midtspiss som er drømmerollen. Foto: SCANPIX

Vraker Søderlund - gir Bille drømmerolle

Per Joar Hansen gjør flere forandringer før andre serierunde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg serieåpnet med 2-2 hjemme mot Viking sist lørdag. Per Joar Hansen var tydeligvis ikke fornøyd med alt han så - for nå gjør RBK-treneren trolig flere endringer til lørdagens bortekamp mot Aalesund.

Riktig nok er Perry nærmest tvunget til et par av byttene, men byttene i angrepsrekka skjer av egen fri vilje. All formasjonstrening denne uka tyder på at Nicki Bille Nielsen skyver Alexander Søderlund ut av laget og at dansken dermed endelig får sin drømmerolle som midtspiss.

– Jeg har ikke tatt ut noe lag enda, er Per Joar Hansens umiddelbare kommentar overfor TV 2.

Med få unntak har Bille Nielsen stort sett spilt høyrekant i oppkjøringen i år.

– Jeg har ikke vært misfornøyd med det, slett ikke. Det har gått riktig godt og jeg har hatt en god oppkjøring. Men jeg legger ikke skjul på at det er som midtspiss jeg trives aller best, sier Nicki Bille Nielsen.

Forandrer system
Nicki Bille Nielsen som midtspiss er imidlertid ikke det eneste byttet Per Joar Hansen gjør mot Aalesund. Jørgen Skjelvik har knapt trent denne uka og erstattes av Mikael Dorsin. I tillegg er Jonas Svensson ute med skade. Inn for han ser det ut til at John Chibuike kommer.

Siden Nicki Bille Nielsen går inn som midtspiss, forsvinner Alexander Søderlund ut av laget og erstattes av Tobias Mikkelsen.

– Er det litt drastisk med så mange bytter etter bare en seriekamp?

– Nå har jeg ikke byttet noen enda. Men vi har en stor og sterk stall, sier Per Joar Hansen.

Byttene betyr uansett at Rosenborg forandrer litt på formasjonen - fra klassisk 4-3-3 i åpningskampen til en slags 4-2-3-1-formasjon.

– Det er nok en forandring fra den klassiske 4-3-3-formasjonen på 90-tallet, men jeg vil si dette fortsatt er en 4-3-3-oppstilling. Vi spilte slik flere ganger i fjor også, sier Per Joar Hansen til TV 2 Sporten.

Dersom han velger det laget han har drillet denne uka, starter Rosenborg slik mot Aalesund: Alexander Lund Hansen - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Mike Jensen, Morten Gamst Pedersen - Riku Riski, John Chibuike, Tobias Mikkelsen - Nicki Bille Nielsen.