Nå har Zuccarello rekorden alene

Mats Zuccarello Aasen med sitt 54. målpoeng for sesongen da New York Rangers vant igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Mats Zuccarello Aasen scoret to mål og hadde en assist i New York Rangers' 5-0-seier over Edmonton Oilers, tangerte han Espen «Shampo» Knutsens rekord for poeng i en NHL-sesong.

Men Rangers-spilleren brukte ikke lang tid på å gjøre rekorden sin egen.

– Rekorder er til for å slås
Han øket poengkontoen til 54 poeng så langt i sesongen da han fikk målgivende pasning på Benoit Pouliots 2-0-scoring mot Vancouver Canucks. Men Shampo tok det ikke tungt at rekorden hans røk.

– Det synes jeg bare er hyggelig. Det viser bare det at vi har en nordmann som gjør det veldig bra der borte, og som har en knallsesong. Det synes jeg bare er gøy, sier Vålerenga-treneren.

Det er 13 år siden Knutsen noterte seg for 53 målpoeng for Columbus Blue Jackets. Nå er den rekorden slettet fra statistikkene.

– Jeg har hatt den i ganske mange år. Rekorder er til for å slås. At det er Mats som gjør det er bare hyggelig, sier han.

Knutsen har latt seg imponere av Zuccarello Aasens poengfangst.

– Det er veldig stort. Det er en veldig tøff og hard liga. Det er ikke lett å produsere målpoeng der borte, mener han.

Endelig for St. Louis
Men det var en annen som skulle få mest oppmerksomhet etter 3-1-seieren.

Martin St. Louis kom til Rangers fra Tampa Bay Lightning på deadline day for overganger i NHL.

Men tidenes poengkonge i Lightning har slitt med å finne veien til målet for Rangers.

I tredje periode i Rogers Arena kom endelig jomfrumålet i Rangers-trøyen. Etter 14 kamper uten nettkjenning.

I undertall ble han spilt frem av Rick Nash og punkterte kampen med sin 3-1-scoring.

Deilig seier for Vigneault
Med 44 sekunder igjen å spille, kokte det over for hjemmelagets Alex Burrows. Han gikk knallhardt inn i Ryan McDonagh, som måtte forlate isen med en skulderskade.

Dan Carcillo, som scoret Rangers' første mål i kampen, gikk bort til innbytterboksen og henvendte seg til trener Alain Vigneault, men tøffingen fikk nei til sin forespørsel om å ta igjen.

For Vigneault smakte nok seieren ekstra søtt.

Han fikk sparken i Canucks etter forrige sesong etter «bare» å ha ledet laget til første runde i Stanley Cup de to siste sesongene.

Dette var første gang han var tilbake i Vancouver som Rangers-trener, og 3-1-seieren kan bli avgjørende for at Canucks havner utenfor sluttspillet for første gang siden 2008.

John Tortorella gikk motsatt vei, og nå tyder mye på at mannen som helst ikke ville bruke Zuccarello Aasen i sitt Rangers-lag, er arbeidsledig etter denne sesongen.