BÆRUM SYKEHUS: Fra dette sykehuset rømte mannen søndag. Han er nå etterlyst internt i politiet. ( Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX)
BÆRUM SYKEHUS: Fra dette sykehuset rømte mannen søndag. Han er nå etterlyst internt i politiet. ( Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX)

Voldsdømt fange (38) lå ubevoktet på sykehuset – søndag rømte han

Politiet innrømmer rutinesvikt i vaktholdet rundt varetektsfangen som nå er etterlyst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 38 år gammel mann, som er dømt til fengsel i ett år og seks måneder for grov mishandling mot sin tidligere samboer, rømte fra varetekt søndag.

Mannen satt i varetekt i Oslo fengsel, men ble før helgen fraktet til Bærum sykehus - angivelig med en hjertelidelse. 

Spaserte ut

Søndag ettermiddag rømte mannen fra sitt ubevoktede værelse på sykehuset.

– Med bakgrunn i hans angivelige helsetilstand, var det ikke vakter til stede på sykehuset, sier sjef for operativ enhet hos Romerike politidistrikt, Hans Holmgrunn til TV 2. 

– Han har spasert ut av sykehuset, og er ikke kommet til rette, legger han til.

Politiet tar nå kritikk for at den domfelte mannen ikke ble passet bedre på.

– Det eneste jeg kan si er at det ble foretatt en vurdering av hans helsetilstand. Den vurderingen var ikke ikke tilstrekkelig og holder ikke mål, sier Holmgrunn.

Mannen er nå etterlyst internt hos politiet.

Grov mishandling

Den 38 år gamle østlendingen ble i januar dømt til fengsel i ett år og seks måneder for grov mishandling av samboeren.

I dommen fra Nedre Romerike tingrett, kommer det frem at mannen mishandlet samboeren grovt over en periode fra januar 2013 frem til han ble pågrepet i september 2013. 

I tillegg til en rekke slag mot kropp og ansikt, skal han ifølge dommen også ha hoppet gjentatte ganger på samboerens brystkasse, dratt henne i håret og tatt kvelertak på henne. 

– Det er ingen grunn til å tro at han er farlig utover det han for så vidt har gjort tidligere, og som han er domfelt for, sier Holmgrunn til TV 2.

Mannen ble dømt til å betale den fornærmede kvinnen en oppreisning på 80.000 kroner, i tillegg til 3000 kroner i saksomkostninger.

38-åringen nektet straffskyld på alle punkter i tingretten.