Sørum avgjorde med scoring og målgivende

Den skadeplagede angriperen brukte 39 sekunder på å sette ballen i mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset-Start 4-2

Start yppet seg i den første omgangen på Marienlyst og tok ledelsen to ganger ved Ernest Asante.

Men begge ganger utlignet Strømsgodset like etter.

Og etter at Ronny Deila la om taktikken og satte inn Thomas Sørum i pausen klarte ikke gjestene lenger å henge med.

– Har lagt fjoråret bak meg
Angriperen, som fikk forrige sesong ødelagt av skader, leverte ett mål og én målgivende og sørget dermed for at vertene kunne innkassere tre poeng i serieåpningen.

– Selvfølgelig er det kjempegøy å få være med å bidra. Jeg hadde et forferdelig fjorår. Nå har jeg lagt det bak meg og håper på å bidra mer i år, sier Sørum til Cmore etter kampen.

Også trener Ronny Deila roser angriperen.

LØSNET: Strømsgodset-spillerne kunne slippe jubelen løs i andre omgang.Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
LØSNET: Strømsgodset-spillerne kunne slippe jubelen løs i andre omgang.Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det er så deilig å se. Han har trent bra nå og fått orden på kroppen sin. Han er lur og smart og kan fotball, skryter Godset-treneren.

Start i ledelsen
Men det var Start som åpnet friskest. Gjestene fra Kristiansand brukte bare ti minutter på å ta ledelsen mot fjorårets seriemester.

En kommunikasjonssvikt mellom Larsen Kwarasey og hjemmelagets forsvar sørget for at Asante enkelt kunne vippe ballen forbi Strømsgodsets sisteskanse og sette den i det åpne målet.

Start fortsatte å kjøre kampen og bare fem minutter etter den første scoringen trodde Matthías Vilhjálmsson at han hadde doblet ledelsen. Men målet ble annullert for offside.

I steden gikk hjemmelaget rett i angrep og utlignet. Et flott innlegg fra Jarl André Storbæk endte hos Gustav Wikheim som kontant satte ballen i mål bak Håkon Opdal.

Men Start lot seg likevel ikke knekke. Bare ti minutter seinere satte gultrøyene opp et fantastisk angrep. Espen Hoff dro seg inn på venstrekanten og fant Asante foran mål som uten å nøle satt inn sitt andre mål for dagen.

Gjestene fikk likevel bare nyte ledelsen i noen minutter. For ti minutter før hvilen endte et hjørnespark i beina på debutant Francisco Junior som kriget inn utligningen.

Sørum med mål og målgivende
Men etter hvilen la Deila om taktikken og ble belønnet. Det tok bare 39 sekunder før innbytter Thomas Sørum satte ballen i mål etter å ha blitt spilt flott gjennom av Peter Kovacs.

Og Sørum fortsatte å markere seg. Etter 68 minutter plukket han ballen opp på egen banehalvdel og satte full fart frem i banen før han tredde Gustav Wikheim nydelig gjennom alene med Opdal. 21-åringen gjorde ingen feil og trillet ballen i mål.

Dermed tok Godset tre poeng i serieåpningen, og ser dermed ut til å fortsette der de slapp i fjor.