Lekende Liverpool klatret til tabelltopp etter ny storseier

Tottenham ble flere nummer for små på Anfield.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Tottenham 4-0

Se videosammendraget i vinduet øverst!

Forutsetningene var enkle for Liverpool forut for oppgjøret mot Tottenham på Anfield søndag. 

Poeng ville bety ligaledelse, og med to scoringer før og to scoringer etter pause var det aldri noen tvil om hvor seieren ville havne. Dermed er de røde nå øverst på Premier League-tabellen.

– Det er fortjent. De er det beste laget i Premier League. Toppnivået til Liverpool er det høyeste i Premier League, sa Thomas Myhre i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

Begge de to første scoringene - ett selvmål av Younes Kaboul og nok en putting av Luis Suárez - ble forært de røde av gjestene, før de etter hvilen sikret seieren via distansescoringer fra Philippe Coutinho og Jordan Henderson.

Dermed har Brendan Rodgers' lag nå to poengs ledelse på Chelsea, som overraskende tapte 0-1 mot Crystal Palace lørdag. Manchester City, som har to kamper mindre spilt, er fire poeng bak ligalederen.

Rodgers: – Kan kun konsentrere oss om oss selv
– Jeg nyter å se dem hver dag, og selvsagt også i dag. Jeg er veldig stolt av laget så klart. Vi er veldig selvsikre med tanke på måten vi spiller på. Det var en stor prestasjon, sa Liverpool-manageren etter kampslutt.

Rodgers ville ikke si noe om hvorledes denne helgen var perfekt for hans lag.

– Vi kan kun konsentrere oss om oss selv. Vi kan ikke bry oss om andre lag. Det er verdensklasselag og verdensklassemanagere, og jeg er heldig nok som får være her.

– Er dere favoritter nå?

– Drømmen for våre supportere er å vinne ligaen, men jeg tenker ikke på det. Min jobb er å forberede laget og fremstå bra, og hvis vi gjør det så vil vi fortsette å vinne kamper, sa Rodgers.

Har du Liverpool-spillere på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Klønete forsvarsspill av Kaboul sørget for selvmål og hjemmeledelse

Allerede etter drøye minuttet tok Liverpool ledelsen, da Tottenham rotet i eget forsvar. Et innlegg fra Glen Johnsons høyre gikk mellom beina på Jan Vertonghen og rett i beina på stopperkollega Younes Kaboul.

Franskmannen klarte ikke å stokke beina, og sleivet den i eget nett. Dermed hadde Liverpool fått en drømmestart på eget gress, og brukte kun drøye minuttet på å klatre til toppen av Premier League-tabellen.

– Det presser seg fram av at Liverpool er direkte, men forsvarsspillet er horribelt, sa TV 2s analyseekspert Morten Langli i studio i pausen.

KLATRET: Liverpools spillere klatret både på hverandre og på Premier League-tabellen søndag. Foto: Phil Noble, Reuters.
KLATRET: Liverpools spillere klatret både på hverandre og på Premier League-tabellen søndag. Foto: Phil Noble, Reuters.

Liverpool fortsatte å kjøre på i et enormt tempo, og både Raheem Sterling og Philippe Coutinho var nære før 20 minutter var spilt.

Ny horribel forsvarsopptreden av Spurs da Suárez doblet
Drøyt halvveis i omgangen doblet Liverpool ledelsen. Innbytter Michael Dawson feilberegnet fullstendig i bakre rekker, forsøkte å servere Younes Kaboul og lot Luis Suárez slippe gjennom. Slikt gjør man ikke ustraffet, og Suárez var iskald da han alene med Hugo Lloris satte ballen i det lengste hjørnet.

– Hvorfor tar han denne sjansen? Du må spille på det sikre. Han er akkurat kommet på banen. Det er katastrofe av Dawson, sa Thomas Myhre i studio i pausen.

Like etterpå var Christian Eriksen nære ved å redusere da han dro seg fri i boksen, men avslutningen ble blokkert.

TREDJE BESTE I HISTORIEN: Kun i 1987/88 og 1978/79 har Liverpool hatt flere poeng på dette stadiet i en sesong i toppdivisjonen. Foto: Scanpix
TREDJE BESTE I HISTORIEN: Kun i 1987/88 og 1978/79 har Liverpool hatt flere poeng på dette stadiet i en sesong i toppdivisjonen. Foto: Scanpix

Liverpool fortsatte deretter å kjøre over bortelaget. Daniel Sturridge avanserte fra midtbanen og fikk frispark da han falt i duell med Younes Kaboul utenfor 16-meteren. Midtstopperen fikk gult kort, før samme Sturridge skjøt frisparket like over mål.

Enorm sjanse for Suárez avverget av strålende Lloris-redning
Tottenham måtte nøye seg med langskudd fra distanse, som da Nabil Bentaleb forsøkte skuddfoten snaut ti minutter før hvilen. Ungguttens forsøk traff dog midt på mål, og Simon Mignolet reddet enkelt. To minutter senere var det Roberto Soldado sin tur til å teste skuddfoten, men også hans forsøk ble enkelt håndtert av Liverpools belgiske sisteskanse.

STIKK MOT MOYES: Liverpool-fansen hadde med sin egen hyllest til Brendan Rodgers. Foto: Scanpix/TV 2/Photoshop (montasje)
STIKK MOT MOYES: Liverpool-fansen hadde med sin egen hyllest til Brendan Rodgers. Foto: Scanpix/TV 2/Photoshop (montasje)

Fire minutter før hvilen trodde de fleste at Tottenham hadde forært vertene nok en scoring. Younes Kaboul mistet ballen som bakerste mann, og Raheem Sterling stormet gjennom. Vingen slo lekkert mot bakerste stolpe, der Suárez headet umarkert fra kloss hold. Utrolig nok fikk Hugo Lloris en finger på ballen, slo den så i tverrliggeren og ut og klarte med det å holde Spurs inne i kampen enn så lenge.

– Det kunne vært fire og fem. Dette var Liverpools omgang, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker da lagene gikk til pause på 2-0.

Henderson burde lagt på til 3-0 - Coutinho gjorde det
Under ti minutter etter hvilen fikk Liverpool nok en mulighet til å legge på til tre. Raheem Sterling stakk fra det som var av forsvarere og serverte uselvisk til Jordan Henderson. Midtbanespilleren var litt uheldig ettersom ballen spratt foran ham, og skjøt langt over da han avsluttet fra god posisjon.

Det skulle dog ikke ta lang tid før den tredje satt i nettet. Philippe Coutinho fikk gå upresset over lang distanse, og leverte et knallskudd fra distanse. Ballen føk inn i Hugo Lloris' lengste hjørne, bak en utspilt Spurs-målvakt.

Halvveis i omgangen var det nære ved at Spurs forærte de røde nok en scoring. Danny Rose slurvet i bakre rekker, og Daniel Sturridge forsøke å utnytte situasjonen med et lekkert hælspark. Nok en gang stod Lloris i veien, og hindret nok et baklengsmål.

Henderson-frispark gikk gjennom feltet og rett inn
Kvarteret før slutt skulle også Henderson få sin scoring. Et innoverskrudd frispark fra venstre var perfekt slått, og ettersom ingen fra noen av lagene klarte å få en fot eller et hode på ballen føk den rett i nettet.

Dermed var Liverpool oppe i 4-0 på eget gress, noe som også ble sluttresultatet. Tottenham var nære ved en redusering på overtid da Christian Eriksen skjøt fra distanse, men Simon Mignolet slo ballen utenfor og holdt nullen for andre gang denne sesongen mot Spurs.

De rødes storseier betyr ikke bare at de selv klatret til tabelltopp. Den sørger også for at Tottenham sakker ytterligere akterut i kampen om Mesterliga-plass. De liljehvite har nå åtte poeng opp til erkerivalen Arsenal, og også høytflyvende Everton mellom seg selv og 4. plassen på tabellen.

Lagoppstillingene

Liverpool: Simon Mignolet - Glen Johnson, Martin Skrtel, Daniel Agger, Jon Flanagan - Steven Gerrard, Jordan Henderson, Philippe Coutinho, Raheem Sterling - Daniel Sturridge, Luis Suárez
Innbyttere: Brad Jones, Joe Allen (for Coutinho, 64.), Iago Aspas, Mamadou Sakho, Lucas Leiva (for Gerrard, 70.), Aly Cissokho, Victor Moses (for Sterling, 83.)

Tottenham: Hugo Lloris - Kyle Naughton, Younes Kaboul, Jan Vertonghen, Danny Rose - Nabil Bentaleb, Gylfi Sigurdsson- Aaron Lennon, Nacer Chadli, Christian Eriksen- Roberto Soldado
Innbyttere: Brad Friedel, Michael Dawson (for Vertonghen, 24.), Mousa Dembélé (for Bentaleb, 59.), Sandro, Andros Townsend (for Lennon, 59.), Harry Winks, Harry Kane