Johnsen fortsatte der han slapp i fjor

Frode Johnsen (40) scoret på ny da Odd og Sandnes Ulf spilte uavgjort.

Fjorårets toppscorer Frode Johnsen reddet det ene poeng for Odd etter at Sandnes Ulf hadde tatt ledelsen kvarteret før slutt ved sin nyervervelse Steven Lennon.

I fjor reddet Sandnes Ulf så vidt plassen i eliteserien. Odd hadde heller ingen stor sesong og havnet på 7.-plass. Tilsvarende kamp i fjor endte 4-2 til Odd, men lagene var ikke i nærheten av å skape like mange sjanser søndag.

Odd var det førende laget det meste av 1. omgang. Det var lite hjemmelagets ensomme spiss Kent Håvard Eriksen fikk gjort mot Odds solide midtforsvar med Fredrik Semb Berge og Steffen Hagen.

I Odd-angrepet skulle det meste handle seg om innlegg til Frode Johnsen. Derfor ble jobben også relativt enkel for Sandnes Ulfs forsvar, som egentlig ikke ble satt på noen alvorlige prøver.

Elbasan Rashani hadde sitt lags største sjanse, men han skrudde ballen like utenfor Ulf-målet.

Lagenes trenere var begge litt misfornøyd etter serieåpningen. Ulf-trener Asle Andersen var skuffet over at laget hans ikke klarte å forsvare ledelsen sin, mens Odd-trener Dag Eiliv Fagermo var skuffet over at ingen av lagene var interesserte i å risikere noe som helst.

– Det ble tett og jevnt, og vi hang betydelig bedre med i annen omgang, men jeg er ikke fornøyd. Vi ble snytt for en klar straffe og kunne ha avgjort kampen om vi hadde fått 2-0, sa Andersen til C More.

– Ingen av lagene våget å risikere noe, og det ble derfor lite spill. Vi skulle selvsagt hatt med oss tre poeng. Vi få se hvor gode vi er og om vi kan spille bedre når Molde kommer på besøk, sa Fagermo